15. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra fiktion til faktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra fiktion til faktion
Debat - 07. maj 2019 kl. 15:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk politik

Af Preben Etwil
Birkevej 32 B, Birkerød

I et interview på en landsdækkende tv-kanal udtalte vores allesammens nationale landsbytosse Rasmus Paludan, at den danske befolkning ville vågne lykkeligt op, hvis der hen over natten skulle ske det forunderlige, at samtlige ikke-danskere havde forladt landet.

Det er jeg nu ikke så sikker på.

For godt nok har vi problemer med integrationen, og godt nok pumpes der mange penge i udlændinges underbeskæftigelse og kriminalitet, men lykkelige ville vi ikke blive, når vi næste dag skulle på arbejde eller indkøb. Tog, busser og taxier ville enten holde helt stille eller have langt større forsinkelser, end vi ser det i dag. Forretningscentre ville være lukkede. Fødevareproduktionen ville være faretruende nær lukning. Døgnkiosker og cafeer ville være katastrofalt udtyndet. Skoler ville kunne lukkes på grund af hygiejneproblemer, ældreplejen ville skulle indskrænkes markant, og det samme ville gælde alle offentlige og private sundheds- og sygehustjenester.

For til virkeligheden verden hører, at 12 procent - eller ca. 350.000 personer af arbejdsstyrken - er udlændinge (indvandrere eller efterkommere). Heraf kommer ca. 200.000 - eller syv procent af arbejdsstyrken fra såkaldte ikke vestlige lande.

I dag er der brancher, hvor fremmed arbejdskraft er så dominerende, at et sammenbrud ville forekomme, hvis alle ikke-danske beskæftigede blev hjemsendt.

Hvordan en medieskabt nationalistisk landsbytosse kan komme frem til, at det danske folk ville vågne lykkeligt op på en dansk raceren sommermorgen, må stå hen i tågerne - og her er der ikke noget, der letter.

Arbejdsmarkedet ville simpelthen bryde sammen, og skaden ville være meget større, end at man fik løst de integrationsproblemer, der vitterlig er.

Arbejdsindentitet
Der skal bl.a. arbejdes meget mere med ikke-vestlige kvinders arbejdsidentitet, så de i højere grad end i dag ser sig selv som en del af arbejdsmarkedet, men det gøres ikke ved at udskamme eller straffe dem, men ved at give dem både sproglige og faglige kvalifikationer, så de kan klare sig på arbejdsmarkedet - og så skal man ikke glemme, at der skal en arbejdsgiver til at ansætte dem.

Til virkelighedens verden hører faktisk, at aldrig har der været så mange nydanskere i job som i dag. Beskæftigelsen stiger, og flere og flere får en uddannelse - og oven i hatten falder kriminaliteten blandt de unge nydanskere.

Alt i alt positivt, men valgkampen er desværre startet skævt med de politiske landsbytossers indtog. For godt nok er beskæftigelsen for dårlig og kriminaliteten for høj blandt nydanskerne, men løsningen er ikke udsmidning af alle ikke-danske, men at man tager fat på virkelighedens problemer, med virkelighedens politikker.