17. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foruroligende tilstande på medicinske afdelinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foruroligende tilstande på medicinske afdelinger
Debat - 08. september 2021 kl. 12:42
Af Anne Møller Ronex, regionsrådsmedlem, Region Sjælland, Radikale Venstre

Kan man tillade sig at kalde tilstanden på medicinske afdelinger foruroligende som regionsrådsmedlem?

Jeg sidder jo selv med det endelige ansvar som politiker. De mange troværdige meldinger, jeg får, kan ikke overhøres. Fakta er konstant overbelægning, nyuddannede sygeplejersker stopper hurtigt igen, erfarne sygeplejersker og S.S.A'ere går nedbrudte hjem efter endt arbejdsdag, seniorer stopper så snart, de kan, og antallet af vikarer på en vagt er alt for højt.

Det gør ikke bare indtryk, men giver bange anelser for den nærmeste fremtid, hvis ikke vi løfter normeringerne markant på de medicinske afdelinger. Jeg har banket kraftigt igennem i de netop overståede budgetforhandlinger uden at opnå det markante løft, jeg mener er nødvendig. Men syv mio. kroner er det blevet til som løft til det medicinske område, hvor midlerne skal bruges til fastholdelse af medarbejdere.

Et anden budgetindsats som, jeg håber, vil gøre vores medicinske afdelinger robuste, er konvertering af 10 senge til semi-intensive senge, som mandes op med 30 medarbejdere, der kompetenceudvikles til opgaven med behandling af særligt dårlige patienter. Her er afsat 16 mio. kr. Endvidere friholdes medicinsk område for rammebesparelser på tre mio. kr.

Regionen har forskellige tiltag i gang, der på sigt vil tage noget af belastningen i medicinske afdelinger, men det fjerner ikke scenariet om, at det kræver mere end almindelig udholdenhed at arbejde på de medicinske afdelinger for nuværende.

Så jeg vil fortsætte mine bestræbelser på at få flere ressourcer og gøre det attraktivt at være sundhedsmedarbejder på Regions Sjællands medicinske afdelinger.

Synes du, at kommunen er der for dig?