27. november 2020
Kæmpe skulderklap til alle jer, der holder foreningslivet i gang. I gør en stor forskel for børn, unge og voksnes hverdag, skriver Per F. Henriksen
gallery icon

Se billedserie

Kæmpe skulderklap til alle jer, der holder foreningslivet i gang. I gør en stor forskel for børn, unge og voksnes hverdag, skriver Per F. Henriksen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsæt alle idrætsaktiviteter - inden for retningslinjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsæt alle idrætsaktiviteter - inden for retningslinjerne
Debat - 23. oktober 2020 kl. 22:43

Af Per Frost Henriksen, formand, DGI Nordsjælland

»Heldigvis kan vi stadig mødes i idrætsforeningerne, og langt de fleste aktiviteter kan fortsætte. Og vores klare opfordring i DGI er, at alle idrætsaktiviteter, der kan gennemføres inden for retningslinjerne, bør gennemføres. Det er vigtigt at holde foreningernes fællesskaber i gang,« sagde DGI's landsformand Charlotte Bach Thomassen for nyligt.

Den tråd vil jeg gerne følge op på. Trods det, at der stadig er corona i store dele af verden, og Danmark fortsat er ramt, så er det vigtigt at holde fast i idrættens fællesskaber. Der er brug for at mødes, også i en coronatid.

Stort skulderklap
Forsamlingsforbuddet på maks. 50 personer gælder stadig. Der er meget, idrætsforeningerne skal forholde sig til udover at sikre de gode idrætsoplevelser for medlemmerne, som de grundlæggende brænder for.

De frivillige ledere og trænere, der holder foreningerne og den aktive hverdag i gang, og som samtidig sørger for, at det foregår inden for retningslinjerne, gør en stor indsats nu, helt udover det sædvanlige store arbejde. Kæmpe skulderklap til alle jer, der holder foreningslivet i gang. I gør en stor forskel for børn, unge og voksnes hverdag.

Ud over de landsdækkende corona-restriktioner oplever en lang række foreninger, at kommunerne lokalt kræver eller opfordrer til forskellige tiltag for at begrænse risikoen for smitte. Det kan f.eks. være øgede krav om rengøring.

Det trækker store veksler på foreningslederne. Flere foreninger har valgt at udskyde sæsonstarten, og en del foreninger må udskyde, ændre eller aflyse planlagte events, løb eller andre større arrangementer.

Foreningerne skal også være opmærksomme på, at der kan være stor usikkerhed forbundet med planlægning af store arrangementer den kommende tid. For restriktioner og retningslinjer kan løbende blive ændret i takt med udviklingen i Covid-19-smittede.

Hvad kan lade sig gøre?
Det er vigtigt, at kommunerne også har fokus på, at aktiviteter skal holdes i gang, og at det har en samfundsnyttig virkning, at børn, unge, voksne og ældre holder sig i gang både hvad angår fysisk aktivitet, og så sandelig også hvad angår vigtigheden af at mødes og være sammen med andre.

Hver enkelt forening har også sin egen foreningsøkonomi at forholde sig til. Derfor er det også af økonomiske grunde vigtigt at have fokus på, hvad der kan lade sig gøre inden for retningslinjerne og ikke bare aflyse alt, men nøje vurdere mulighederne for at holde gang i foreningen.

Det er en dilemmafyldt hverdag, vi lever i for tiden. Hensynet til at smitten ikke breder sig på den ene side og vigtigheden af, at borgerne ikke synker ned i sofaen i ensomhed uden omgang med andre mennesker og helt uden motion på den anden side.

Det er selvfølgelig vigtigt, at vi passer på hinanden og følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Derfor bakker DGI op om, at idrætsforeningerne udskyder eller aflyser sociale arrangementer for at undgå smittespredning og holder fast i gode idrætsvaner og aktiviteter.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?