12. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreningslivet viser samfundssind i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningslivet viser samfundssind i verdensklasse
Debat - 24. juni 2020 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Per Frost Henriksen
Formand, DGI Nordsjælland

Der skal lyde en stor tak til frivillige ledere, trænere og instruktører i hele foreningslivet. Det samfundssind, der blev vist ved nedlukningen af foreningsidrætten, er simpelthen verdensklasse. Foreningslivets indsats er uvurderlig i kampen mod coronasmitten.

Jeg har været formand for DGI Nordsjælland siden 2007 og oplevet et foreningsliv, der gang på gang har taget ansvar, har løftet i flok og påtaget sig mange opgaver, men den totale nedlukning af idrætten på et splitsekund, da bekymringer om smittefare var store, og ingen af os vidste, hvor vi var på hen, da stod foreningslivet sammen i en helt særlig grad og fulgte anbefalingerne fra DGI til punkt og prikke. Det vil jeg gerne på DGI Nordsjællands bestyrelses vegne sende en varm tak for.

Den totale nedlukning har gjort en stor forskel i bekæmpelsen af corona, været med til at sænke smittetrykket til et absolut minimum og medvirket til, at vi i Danmark nu er i fuld gang med at åbne igen, også for idrætten.

Imponerende hvad de kan
Det er imponerende, hvad frivillige kan i idrætslivet. Jeg har mange gange været fuld af beundring over den store uegennyttige indsats, der gøres hver eneste dag for at fremme de dejlige fællesskaber, der er guld værd for et solidt socialt liv.

Undersøgelser viser desværre, at der er en del danskere, der i coronatiden har droppet den sædvanlige motion, netop fordi foreningen, altså det naturlige fællesskab, var lukket. Derfor venter der en stor opgave for foreningslivet i at få alle medlemmer tilbage. Den opgave klarer I frivillige forhåbentlig rigtig godt, selvom det er nye opgaver og nye vaner, der skal opbygges med hygiejneregler og afstandskrav.

Nu hvor idrætslivet er blevet åbnet igen, både inde og ude, så er der igen brug for et aktivt frivilligt foreningsliv. Det er nu, at alle medlemmer skal informeres og motiveres til at komme tilbage i de vante sociale rammer i foreningslivet.

Jeg håber, at alle henover sommeren gør en ekstra indsats for at få alle med igen. Der er flere muligheder for at søge støtte i diverse pakker, og det opfordrer vi foreningerne til at overveje.

Idrættens Analyseinstitut fortæller i et nyt notat, at danskerne her i coronatiden er mindre idrætsaktive, at 38 procent af dem, der var idrætsaktive før coronanedlukningen, er stoppet med at dyrke sport og motion under coronanedlukningen. De fortsat aktive bruger mindre tid på idræt. Selvom 62 procent er fortsat med at være idrætsaktive, så bruger de mindre tid på sport og motion end før coronanedlukningen. Så der er nok at tage fat i med at få gjort alle aktive igen.

Tak til alle de frivillige
Jeg er stolt af at være med i en organisation som DGI, hvor hver enkelt forening i den grad har vist samfundssind, både ved at lukke idrætten konsekvent og prompte ned, og så sandelig også ved, at have styrke til at omstille sig til en ny åbning med en ny idrætshverdag. Endnu en gang tak til alle de frivillige i idræts- og foreningslivet og god sommer med masser af fællesskab og motion. Husk stadig at passe på hinanden og jer selv.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?