7. august 2020
Vær opmærksom på, om du er i risikogruppen for at udvikle sukkersyge. Det kan man høre mere om på diabetesdagen.
gallery icon

Se billedserie

Vær opmærksom på, om du er i risikogruppen for at udvikle sukkersyge. Det kan man høre mere om på diabetesdagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forebyggelse er helt afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forebyggelse er helt afgørende
Debat - 14. november 2019 kl. 14:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Diabetes

Af Jane Heitmann MF (V)

I dag er det Verdens Diabetesdag. En dag, hvor vi sammen sætter fokus på diabetes - både forebyggelse og behandling. Diabetesdagen er en god anledning til at stoppe op og tænke over, hvordan vi lever, og hvilke vaner vi giver videre til vores børn.

Type 2-diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og udgør ca. 80 procent af det samlede antal diabetikere, og flere og flere rammes. Skal vi bremse udviklingen af type 2-diabetes, så er et godt sted at starte at give gode, sunde vaner videre til vores børn. Arvelighed er en faktor, men man kan komme langt med sund kost og motion, når det handler om at forebygge og bremse udviklingen af sygdommen.

Bevægelse og viden om sund kost må og skal være en del af vores børns skolegang, men vi forældre har også et stort ansvar. Vi voksne er rollemodeller, og giver vi de gode vaner om f.eks. sund mad videre, så er vi godt på vej til at forebygge en rigtig træls sygdom.

Børn skal have morgenmad, frokost og aftensmad, så batterierne er ladet op hele dagen, og de har energi til at gå i skole og dyrke deres fritidsinteresser. Jeg er selv mor til tre, og jeg ved, at det kan være svært at nå det hele. Men jeg håber, at hvis vi nu alle bruger dagen i dag på at overveje, om vi kan gøre noget anderledes eller bedre for vores børn - så er vi sammen et lille, men vigtigt skridt videre for at sikre vores børn den bedste og sundeste fremtid - uden diabetes.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?