25. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig vender det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig vender det
Debat - 13. oktober 2020 kl. 09:09

»Arne-reformen«

Af Peter Bøgh Kjærulff

Formand for Byggegruppen
3F Frederiksborg

2001 var det år, jeg blev politisk aktiv, men også et skelsættende år for dansk politik og begyndelsen til en meget mørk tid for vores arbejdsmarked.

Desværre har skiftende regeringer siden 2001 med afsæt i Foghs politiske linje valgt en skadelig slankekur, og jeg behøver ikke at remse alle uhyrlighederne op men blot konstatere, at konsekvenserne er tydelige for os alle: De, som har brug for sikkerhedsnettet, bliver ikke altid grebet af det.

Derfor er det også helt fantastisk at stå op en efterårslørdag til nyheden om, at nu vender det. For første gang i dette årtusinde vælger politikere at tage ansvar og skabe et mere trygt arbejdsmarked.

Med Arne-reformen sikres mange af mine kolleger endelig en bedre adgang til at træde tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, end nogen anden regering har sikret de seneste 20 år.

Endelig tages vi seriøst
Endelig får nogle af dem, som slider sig igennem det sidste år af deres arbejdsliv, en håndsrækning til en mere værdig tilbagetrækning. Og endelig får min generation muligheden for at se lys for enden af tunnelen, men lige så vigtigt kan de kommende generationer se, at der er et sikkerhedsnet, uanset hvilken uddannelse de måtte vælge.

Det kunne selvfølgelig være blevet endnu bedre, men det kræver mere end halvandet års regeringsdannelse at rette op på små 20 års skadelig økonomisk slankekur. Men nu skal vi alle glæde os over, at det endelig går den rigtige vej! Stor ros og kæmpe tak til den socialdemokratiske regering og forligspartierne bag Arne-reformen. Endelig bliver vi taget seriøst.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?