8. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstrem overdødelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstrem overdødelighed
Debat - 05. februar 2021 kl. 14:34

Af Visti Christensen
Helsingørsgade 2, Hillerød

Med mellemrum skriver pressen, at verden er ramt af ekstrem overdødelighed i anledning af corona-epidemien. Men statistikkerne siger noget andet. Både i Danmark og i andre lande. Smittetal forveksles ofte med dødstal, og der opgøres statistikmæssigt forskelligt i de enkelte lande.

At seks millioner mennesker verden over er - eller har været - smittet med coronavirus, og som mange mener blot er en sæsoninfluenza, eftersom disse generelt er udeblevet, modsiger i sig selv altså ikke påstanden.

I Danmark er dødstallet helt normalt. Og når det påstås, at der er overdødelighed i andre lande, så ser man ikke tal herfor, men f. eks. kun omtaler af, hvorledes man må gribe til alternative måder at håndtere de mange lig på.

Alle husker vist billederne af militærkøretøjer fra Italien, som man påstod transporterede døde, og som iflg. forlydender var årsagen til, at statsministerens nye veninde og toprådgiver anbefalede nedlukning af hele landet.

Ved nytår var 2000 danskere døde med coronavirus. Men mange andre ting cirkulerer i vort blod. Det skal man ikke være molekylærbiolog for at vide. Så af 55.000 årligt døde bør tallet reduceres endog væsentligt.

Ingen kan påstå, at der bevidst manipuleres med alle de mange tal, begreber og nye ord, der kan holde frygten for corona i live. Især fordi enhver kan slå efter og finde ud af dødsårsagernes diagnoser, hvis man orker det.

Man kan undre sig
Man kan undre sig over, at eksperterne ustandseligt flytter fokus, og - sådan lyder det i hvert fald - ikke tør være konkrete eller modsige hinanden, men hele tiden afventer, hvad andre siger og mener. Også i udlandet.

Det er rigtig godt, at folk ikke dør af corona-virusset alene. Det er også godt, at kun så forholdsvis få bliver så syge, at de skal på hospitalet. Og det er også fint, at døden blandt ældre og syge kan udskydes med vaccine

Men det er heller ikke godt, hvis konspirationsteorier kan overhale virkeligheden og al sund fornuft. Også selvom det hævdes, at Covid-19 er den kommunistiske verdens kupforsøg, baseret på medicinsk diktatur.

Mange nye ord er allerede godt indarbejdet. Epidemilov, tvangsvaccination, frihedsberøvelse, WHO-diktat, Bill Gates-leg, smittetal, kontakttal, incidenstal, mutationer osv. Og alt bruges i argumentationen for nedlukning.

Men hvor vi dog glæder os til en almindelig dansk sommer, hvor hverken pandemi, epidemi, virus eller sæsoninfluenza hærger. Teoretisk eller praktisk.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?