24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drøm nu, book snart - og rejs senere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøm nu, book snart - og rejs senere
Debat - 20. marts 2020 kl. 08:32

Coronavirus

Af Jens Skovgaard
Andersen,

redaktør,
RejsRejsRejs.dk

Rejsebranchen kæmper. Det er et hårdt slag for alle i rejsebranchen, at landet er ramt af virus og nedlukning. Fra lørdag den 14. marts kan turister ikke længere komme til Danmark, og det kan mærkes med det samme på hoteller, restauranter og alle andre steder i turistbranchen. Nogle virksomheder lukker ned og åbner igen senere - andre lukker ned og åbner ikke igen.

Sådan er situationen også for danske turister og rejsende, som ikke kan rejse ud i verden. Det er en kæmpe udfordring for de steder i udlandet, som plejer at leve af danske rejsende. De kan blive tvunget til at lukke. Også de danske rejsebureauer lider. Lige nu betaler de penge tilbage, som de allerede har brugt på at lave rejser til danskerne og til at aflønne deres ansatte. Samtidig er det svært at sælge nye rejser i en tid, hvor ingen ved, hvornår vi må rejse igen. Det er en meget svær situation, de danske bureauer er i lige nu.

Rejsebranchen kæmper for at holde skibet oven vande, og de gør alt, hvad de kan, for at minimere udgifterne og stramme ind, hvor der kan strammes. På kort sigt er det klart, at det ser skidt ud for hele branchen, når vi ikke må rejse ud. Det kan vi ikke gøre meget ved. Men vi kan gøre noget andet.

Rejsebureauerne, flyselskaberne, hotellerne, tur­operatørerne, restauranterne og turistbureauerne har brug for at se, at der er lys forude. Der kommer en dag, hvor vi igen kan rejse ud og opleve vores fantastiske verden. Vi ved ikke, hvornår dagen kommer, hvor vi igen kan pakke kufferten, men den kommer.

Derfor er det nu, du skal bruge tiden på at drømme, researche og planlægge dine kommende rejser. Rejsebureauerne vil meget gerne hjælpe, og de er eksperter i at hjælpe med rejseplanlægning. Og så skal du booke, så snart du kan komme til det. Det kan godt være, at du først skal rejse til efteråret, til vinter eller endda næste år, men det er vigtigt for rejsebranchen at se, at der er noget på den anden side af Covid-19.

Danskerne er rigtig gode til at planlægge rejser, og vi bruger tiden godt på at finde det helt rigtige. Den tid har vi nu. Brug tiden på at læse, se film, kigge på billeder, høre podcasts og spørge andre til råds om din næste rejse. Der er masser at kaste sig over. Og husk så at bruge rejsebureauerne også. Du kan så godt som altid afbestille eller rykke rejsen, hvis du kommer i problemer, og de danske rejsebureauer er dækket af Rejsegarantifonden, hvis det skulle gå så galt, at de ikke klarer krisen.

Flyselskaberne ændrer i disse dage deres regler og vilkår for at gøre det nemmere for dig at ændre din billet til et senere tidspunkt i stedet for at gå glip af rejsen. Så book en billet til et dejligt sted og glæd dig til, at du igen kan komme af sted. Rejseglæden starter allerede, når du begynder at planlægge, og vi har alle brug for lidt rejseglæde, selvom vi er nødt til at være hjemme lige nu.

Hvis du ikke ved, hvor du vil hen, så køb et gavekort. Så kan du altid finde rejsemålet senere. Det gælder også, hvis du skal give gaver til nogen i den kommende tid. Et rejsegavekort er den perfekte gave, så rejsebureauet kan se, at der kommer gæster i butikken, når der igen er åbent, og modtageren har noget dejligt at glæde sig til. Det har vi brug for.

Brug tiden derhjemme på at blive inspireret til nye rejser og læg planer for, hvor du skal hen, når vi kommer ud på den anden side. Rejsedrømme kan heldigvis ikke få karantæne.

God rejseplanlægning - og god rejse, når tiden kommer!

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?