14. november 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er noget galt i toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er noget galt i toppen
Debat - 03. november 2017 kl. 07:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Uffe Thorndahl Klintholm Havne- vej 74 Borre

Danmarks Radio har på fremragende vis afdækket det omfattende misbrug af offentlige midler i forbindelse med aflønningen af de øverste offentlige chefer i kommunerne. Sidste år afdækkede Rigsrevisonen tilsvarende et omfattende misbrug i Region Syddanmark, hvor en stor del af de ledende chefer i strid med lovgivning, overenskomster og aftaler hver modtog adskillige millioner kr. ulovligt.

Der er simpelthen stort set ingen kontrol med aflønningerne på chefsgangene. Misbruget drejer sig ikke bare om lønninger, men også om afholdelse af udgifter, der til forveksling minder om privat forbrug. Når man således ser på rejsebilagene, så starter misbruget allerede i lufthavnen. Direktørerne skal her have store luksus- øl, Fernet Brancaer, lakseanretninger etc. Rejste de privat med familien, ville de færreste af dem bruge penge på denne måde, men når skatteyderne betaler, så er der nærmest ingen grænser.

Uden faglig relevans
De fleste rejser, direktørerne deltager i, er også helt uden faglig relevans for kommunaldirektørerne, og i dag gider vore topfolk jo ikke tage en rejse til Stockholm eller Hannover. Nej vor tids kommunaldirektører rejser først og fremmest interkontinentalt, så det drejer sig om rejser til Californien, Brasilien, Kina, Japan, Australien, New Zealand etc. Vor jord er i dag simpelthen blevet alt for lille til at honorere vore kommunaldirektørers enorme rejselystenhed. Og opholdsudgifterne ligger i de fleste tilfælde to-tre gange over det, der er tilladt for statslige embedsmænd.

Kun luksusrejser
Kommunaldirektørerne gider også kun deltage i luksusrejser. Tag for eksempel The Witchery by Castle i Edinburgh. Her opholdt kommunaldirektøren i Vejle Kommune sig. Prøv som skatteyder at se, hvad The Witchery by Castle byder på og koster. Det kan let ses på nettet. En af de mest rejselystne kommunaldirektører er fra Esbjerg Kommune. Han gider sit arbejde så lidt, at han rejser på skatteydernes regning omkring 45 dage om året. Og er der hummer på menuen, så er han der som en mis. Kommunaldirektøren i Esbjerg er også så avanceret, at han kan generationsskifte med sig selv. Det er et arrangement, som selv Kommunernes Landsforening ikke havde forestillet sig. Generationsskiftet med sig selv kan lyde som en morsomhed, men for skatteyderne er det en ubehagelig virkelighed, for kommunaldirektøren nappede i den forbindelse lige halvanden million kr. yderligere til sig selv.

Nu forklarer for eks. DJØF, (kommunaldirektørernes forening) 27/10 de ekstremt høje lønninger med, at det er nødvendigt for at kunne tiltrække og fastholde kvalificerede ledere. Underforstået, at ellers ville de pågældende søge ansættelse til endnu højere lønninger i den private sektor. Denne påstand er simpelthen også urigtig, hvad Danmarks Radios dokumentarudsendelser meget klart fastslog.