4. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den virale virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den virale virus
Debat - 02. maj 2020 kl. 16:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona
Af Jesper Winther Andersen,

Høsterkøb Byvej 8,
Hørsholm

Jeg har ingen tal, som underbygger min påstand. Men jeg har en klar opfattelse af, at de sociale medier har oplevet en opblomstring i den tid, mange af os har siddet i næsten isolation.

Der er selvfølgelig dem, som primært bruger de sociale medier til at udtrykke deres utilfredshed med regeringen. Oppositionen beskyldes for ikke at være til stede, og regeringen klandres for at have lavet århundredets stemmestunt. Det sidste tror jeg nu ikke rigtig på. Det bliver hverdag igen, og så skal regningen for alle de milde gaver betales. Vælgernes hukommelse er ultrakort.

Når regnestykket skal gøres op, vil vi vågne op til en hverdag, der er helt anderledes. Vi vil formentlig opleve en udpræget butiksdød, for livet kan leves mageligt med papkasser på dørtrinet. På mange arbejdspladser vil man erkende, at det gik da meget godt med Zoom-møder.

Men mest markant tror jeg, vi vil opleve generations­kløften. Det er næsten blevet en religion, at det hele skal handle om, hvor pragtfuld den unge generation er. Men er den nu også det.

Mens de ældre og de gamle sidder hver for sig og er isolerede, stimler mange unge sammen og råber op om, at Corona-situationen ikke vedrører dem, og at det er for dårligt, de skal indrette sig og følge myndighedernes anvisninger.

Befolkningen er blevet delt op i dem, som tager hensyn, og dem der først og fremmest tænker på sig selv. Nu er det så bare sådan, at den hensyntagende del af befolkningen det er den uddøende del. Det er egoisterne, som skal føre samfundet videre. Det er mig-mig-generationen, som skal tage over, og alt andet lige betyder det vel, at de gamle kan imødese mindre pension og dårligere vilkår i fremtiden. Plejehjemboligerne indrettes som celler, og aktiv dødshjælp vil kunne bestilles på nettet. For der, hvor det virkelig gjaldt, og vi skulle stå sammen, der viste en del af de unge, at de var sig selv nærmest.

Er jeg for bombastisk og kritisk? Ja, selvfølgelig. Men tag en tur på de sociale medier, så vil man kunne se, hvordan mange unge og yng- re besværer sig over tingenes tilstand. Nu må det være nok, lyder parolen. Vi keder os ihjel. Så lad da hellere nogle svæklinge dø, så vi kan få vores liv tilbage.

Virussen er ikke kun dødelig. Den er også viral.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?