25. november 2020
Oprydningsarbejdet er blevet sendt videre gang på gang med det samme resultat nemlig, at intet er sket.
gallery icon

Se billedserie

Oprydningsarbejdet er blevet sendt videre gang på gang med det samme resultat nemlig, at intet er sket.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Collstropgrund skal håndteres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Collstropgrund skal håndteres nu
Debat - 12. november 2020 kl. 13:16

Af Egil Hulgaard, MF, (K) Valgt i Nordsjælland

Corona har budt på mange negative følger. Som person og politiker er jeg meget optimistisk, og skal man se på det gode, corona har budt på, så er det, at mange har fået øjnene op for den smukke natur. Men naturen er ikke en selvfølge. Den skal der værnes om, og den skal der passes på.

Lokalt har vi Collstropgrunden i Hillerød. I over 40 år har grunden været stærkt forurenet med det giftige og kræftfremkaldende stof arsenik. Det er slemt nok i sig selv, men sagen bliver ikke bedre af, at der er en overhængende fare for, at forureningen breder sig til den ellers dejlige Esrum Sø.

Oprydningsarbejdet er blevet sendt videre gang på gang med det samme resultat nemlig, at intet er sket.

Danske Regioner har tilbage i foråret sendt en plan til regeringen om, hvordan oprydningsarbejdet skal foregå, og i sommer vedtog Folketinget i bred enighed at pålægge miljøministeren at finde den nødvendige finansiering. Med andre ord er alt klar, hvis blot regeringen vil.

Det vil den bare tilsyneladende ikke, og det gør mig noget så frustreret. Hvad venter vi på? Tiden kan være en afgørende faktor for, om skaden bliver større end den allerede er, og jeg tror, at mange her i Nordsjælland ville være mægtig kede af det, hvis vi får ødelagt mere af vores ellers fantastiske natur.

Nyt forslag i Folketinget
Heldigvis er der nu kommet et nyt forslag i Folketinget, som vil pålægge regeringen at finde finansiering og igangsætte første fast af oprydningen inden udgangen af 2020. Det er hovedsageligt forureninger på Vestkysten, men i Det Konservative Folkeparti mener vi også, at tiltagene skal inkludere afværgeforanstaltninger på Collstrupgrunden. Det skal give tid til at finde den rigtige oprensningsløsning på Collstrupgrunden, uden arsenikken ender i Esrum Sø.

Jeg håber og tror, at forslaget bliver vedtaget, for vi kan ikke lade dette stå til længere.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?