11. december 2017
Jeg har løbet broløb over Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Lillebæltsbroerne, hver gang en stor oplevelse sammen med mange aktive, skriver Per Frost Henriksen - her i Broloppet fra København til Malmø.
Jeg har løbet broløb over Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Lillebæltsbroerne, hver gang en stor oplevelse sammen med mange aktive, skriver Per Frost Henriksen - her i Broloppet fra København til Malmø.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brænd både kulilte og kalorier af på broerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brænd både kulilte og kalorier af på broerne
Debat - 09. august 2017 kl. 14:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Per Frost Henriksen

En sommerferiebeslutning fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) nedlagde med et pennestrøg events over danske broer. Store events som Broløbet over Storebælt forsvinder, hvis beslutningen står ved magt.

Det er trist læsning, at det ikke længere er muligt at gennemføre disse sports- events, som ofte samler mange mennesker om en sund aktivitet. Broløbet kræver nogle timers indskrænkning af bilkørsel over Storebæltsbroen hvert tredje år.

Disse store events kommer også mange idrætsforeninger til gode, da de som regel kan tjene en skilling til ungdoms- og idrætsarbejdet i idrætsforeningerne. De mange idrætsforeninger stiller frivillige til rådighed for at kunne afvikle for eksempel et stort broløb, og på den måde tjener de vigtige penge til driften af idrætten. Den mulighed afskaffer transportministeren også. Hvad bliver det næste? Nul gadeløb?

Et Tour de France fra København ned over Storebæltsbroen er også en god ide. Lad os få fuld opmærksomhed ude i verden på, hvad Danmark kan - også på sports- og eventområdet.

Kun rosende ord
For nylig holdt DGI et Landsstævne i Aalborg med deltagelse af 25.000 aktive. Det påvirkede trafikken meget, da hele centrum af Aalborg blev lukket for trafik. Efterfølgende har DGI kun hørt rosende ord for den folkefest, der blev skabt for de 25.000 udøvere, og som har sendt to millioner kroner til de foreninger, der hjalp med afviklingen, og som nu bruges til nye initiativer.

Lad os fortsætte med at udvikle den danske samfundsmodel, hvor der også er plads til broløb og andre begivenheder, der kræver afspærring.

Det må være muligt at foretage en langtidsplanlægning, der smidigt og ordentligt kan forene bilforbrug af kulilte med sunde motionsløb, der brænder kalorier af, så alle parter kan trives side om side. Der er brug for store events, også over broer, der kan samle befolkningen og være med til at motivere flere og flere til at dyrke motion og idræt.

Per Frost Henriksen er formand for DGI Nordsjælland.