14. april 2021
- Det er utilgiveligt, at regeringen fortsætter med at lade uskyldige danske børn leve med tortur som en daglig foreteelse for noget, som deres mødre måske har gjort, og uden at lade danske dommere vurdere deres eventuelle forbrydelser, mener Johannes Pedersen.              Foto: Scanpix
- Det er utilgiveligt, at regeringen fortsætter med at lade uskyldige danske børn leve med tortur som en daglig foreteelse for noget, som deres mødre måske har gjort, og uden at lade danske dommere vurdere deres eventuelle forbrydelser, mener Johannes Pedersen. Foto: Scanpix
Foto: Frederik Fogde/Bulent Kilic/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene skal hjem nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene skal hjem nu
Debat - 24. marts 2021 kl. 14:54

Af Johannes Pedersen,
Kærvej 10 A, Vindinge,

med i Bedsteforældre for Asyls arbejdsgruppe: Børnene hjem fra Syrien nu.

Hvorfor bliver socialdemokratiske ministre ved med at kalde syv danske mødre for terrorister og landsforrædere og beskylder dem for, at de har vendt Danmark ryggen? At de gør det, bliver gang på understreget, når regeringens medlemmer udtaler sig i pressen, og det sker jo ganske ofte for tiden. Men ingen af mødrene er dømt hverken her i landet eller i andre lande, og regeringen har end ikke på noget tidspunkt ulejliget sig med at sende en repræsentant til Syrien for at tale med mødrene!

Ingen er dømt, før dommeren har talt. Og enhver mistænkt - selv den værste forbryder - har en grundlovssikret ret til at få sin sag prøvet ved en domstol. Men regeringen tilsidesætter groft disse grundlovssikrede rettigheder over for syv danske mødre, som naivt og meget uklogt valgte at rejse til Syrien på et tidspunkt, hvor det i øvrigt ikke var ulovligt at rejse derned. Måske endda på et tidspunkt, hvor Mette Frederiksen (S) var justitsminister og undlod at indføre forbud mod rejser til Syrien!

Nogle af mødrene hævder, at de aldrig har været radikaliserede, samt at de ikke har kæmpet for Islamisk Stat (IS). Og de bestrider regeringens påstande om, at de er terrorister, landsforrædere. eller at de har vendt Danmark ryggen. Vi ved ikke, hvem der har ret - mødrene eller regeringen? Men også disse syv kvinder har et berettiget krav på at få deres sag prøvet ved en dansk domstol. Har de begået kriminelle handlinger, skal de selvfølgelig straffes herfor. Men også en dansk regering skal vel acceptere magtens tredeling. Det er uanstændigt, at regeringen bliver ved med at fremsætte de injurierende bemærkninger uden at kunne eller ville dokumentere påstandene.

Ved at hænge en sådan lille gruppe danske borgere ud kan det se ud, som om regeringen vælger at købe sig til popularitet blandt meget højreorienterede danskere, og kan det have andet formål end at tale til den indre svinehund hos læserne eller i et desperat forsøg på at bevare taburetterne?

Det er uværdigt og utilgiveligt, at en statsminister og regeringen benytter syndebuktaktikken over for en lille gruppe borgere, som ikke har mulighed for at tage til genmæle.

Hvem bliver de næste - jøderne? Dem, der glemte at tænde cykellygten, eller måske dem, som ikke stemmer socialdemokratisk? Det er fuldstændig utilgiveligt, at regeringen fortsætter med at lade uskyldige danske børn leve med tortur som en daglig foreteelse for noget, som deres mødre måske har gjort, og uden at lade danske dommere vurdere deres eventuelle forbrydelser!

Regeringen ser bort fra FN
Mette Frederiksen og regeringen hævder, at det alene er forældrenes ansvar, at de og børnene fortsat opholder sig i de umenneskelige lejre i Syrien. Regeringen vælger således at se bort fra FN's konstatering af, at regeringen ikke kan fralægge sig ansvaret for børnenes skæbne.

FN har i kraftige vendinger under henvisning til børnekonventionen anmodet alle lande om at vedkende sig dette ansvar og hjemtage børnene og deres mødre! Også PET har anbefalet, at børnene snarest muligt kommer til Danmark, så de undgår at blive radikaliserede og dermed på sigt kommer til at udgøre en terrortrussel mod Danmark.

Det er sørgeligt, at FN nu har sat Danmark på »a list of shame«, fordi vi ikke har hjemtaget børnene og deres mødre. FN's Flygtningehøjkommisariat (UNHCR) har i år kraftigt henstillet til Danmark, at vi igen begynder at behandle asylansøgere anstændigt og opgiver intentionerne fra det såkaldte paradigmeskift indgået af Socialdemokratiet med de borgerlige partier.

Hvordan harmonerer Danmarks gentagne brud med de internationale konventioner i øvrigt med, at regeringen netop har besluttet, at Danmark skal søge om at få en plads i FN's Sikkerhedsråd i 2025?

Det er på høje tid, at regeringen igen begynder at tænke humant, som tidligere socialdemokratiske regeringer gjorde. I modsat fald tror jeg, at FN vil have svært ved at se Danmark som en ansvarlig og kvalificeret kandidat til at varetage FN's interesser i Sikkerhedsrådet.

Ekstra Bladets afsløring af, at IS-krigere har kidnappet flere end 30 børn fra al-Hol-lejren samt deres planer om at kidnappe yderligere 350 af de internationale børn for at træne dem til at begå terror i deres hjemlande, er en yderligere understregning af, hvor meget det haster med at hjemtage børnene og deres syv mødre.

Ved en afstemning i Europa-Parlamentet stemte 142 socialdemokrater ja til at hente børnene hjem. Kun tre stemte imod: De danske!

Roskilde Byråd har sagen på dagsordenen i aften. Stemningen er ved at vende. Hvornår vender Mette Frederiksen?

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?