28. september 2021
Det virker absurd at gøre sagen om George Floyd til et dansk anliggende, sådan som talskvinden for den danske gren af »Black Lives Matter«, Bwalya Sørensen (billedet), har gjort. Det er så grotesk, at det skriger til himlen, mener Pia Kjærsgaard. Foto: Henning Bagger/ Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Det virker absurd at gøre sagen om George Floyd til et dansk anliggende, sådan som talskvinden for den danske gren af »Black Lives Matter«, Bwalya Sørensen (billedet), har gjort. Det er så grotesk, at det skriger til himlen, mener Pia Kjærsgaard. Foto: Henning Bagger/ Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Black Lives Matter ønsker apartheid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Black Lives Matter ønsker apartheid
Debat - 12. juni 2020 kl. 06:46

Af Pia Kjærsgaard, MF (DF) tidl. formand for Folketinget

Jeg tilhører en generation, som stadig husker den sorte borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King. Han havde en drøm om et USA med en forenet befolkning. Han havde en drøm om, at hvide og sorte amerikanere engang ville leve sammen i harmoni og uden at se på hudfarve, der overhovedet ikke skulle have nogen betydning.

Det var »den amerikanske drøm«, drømmen om smeltediglen, der udjævner forskelle og muliggør et samfund for folk med vidt forskellige baggrunde. Den drøm forekommer i dag meget fjern. Ingen tvivl om, at de fire betjente i Minneapolis handlede med grov og unødig vold, da George Floyd blev anholdt og en betjent trykkede hans hals ned i asfalten med knæet i flere minutter.

Den slags vold er komplet uacceptabel. Betjentene skal naturligvis straffes. Men at benytte begivenheden til at plyndre sagesløse menneskers butikker og for den sags skyld at gøre racisme til en hovedtema, bringer næppe amerikanerne sammen som folk. Det er dog en debat, som først og fremmest amerikanerne må tage. Det er deres land. Det er deres historie. Slaveriet var forfærdeligt og har efterladt dybe ar i den amerikanske sjæl.

Helt absurd
Helt absurd virker det på den baggrund at gøre sagen til et dansk anliggende, sådan som talskvinden for den danske gren af »Black Lives Matter« (BLM), Bwalya Sørensen, har gjort. Det er så grotesk, at det skriger til himlen. Ifølge talskvinden kan amerikanske forhold overføres direkte til Danmark. Racismen er nemlig nøjagtig den samme her som i USA. Den stikker sit grimme ansigt frem overalt. Og hvordan bekæmper man så racisme ifølge Bwalya Sørensen? Åbenbart med mere racisme.

Da tusinder af mennesker lod komplet hånt om corona og smittefare og marcherede gennem Københavns gader til Christiansborg Slotsplads, måtte de hvide forstå, at det nu var deres tur til at komme i anden række. Hvide mennesker måtte ikke udtale sig til pressen. Hvide mennesker måtte ikke råbe med på visse kampråb eller iværksætte kampråb. Bwalya Sørensen understregede, at hvide mennesker bare kunne blive hjemme, »hvis ikke de kan lide lugten i bageriet«.

Det er næsten ikke til at begribe, hvor alt det had kommer fra. Hvornår er afrikanere blevet undertrykt i Danmark, som de historisk er blevet det i USA? Hvornår har vi her i landet nogensinde forskelsbehandlet folk på grund af race eller kulturel baggrund i nyere tid? Har vi haft særlige pladser i busser eller på restauranter for sorte og farvede som i USA's sydstater eller i Sydafrika? Nej, det har vi ikke - blandt andet fordi vi først de seneste årtier har opnået erfaringer fra andre kulturkredse. Mennesker, som vel at mærke er kommet til Danmark helt frivilligt, og som vi har brugt milliarder af kroner på at forsøge at integrere.

Danskerne er et af de mest tolerante folk overhovedet. Her findes der hverken diskrimination eller racisme i hverdagen. Det virker, som om Bwalya Sørensen og BLM overhovedet ikke aner, hvad det er for et land, de lever i - og det lader til, at hun ønsker at forvandle Danmark til et land, det ikke er og aldrig har været. Måske er det derfor, hun praktiserer apartheid ved demonstrationer? Det minder nemlig om metoderne hos det daværende racistiske styre i Sydafrika.

Kæmpemæssigt selvmål
BLM's metoder er ikke alene udanske og intolerante. De er også et kæmpemæssigt selvmål for sagen. Det er ikke metoder, der bidrager til forståelse og tolerance, men udelukkende til splittelse og had. Måske findes racisterne helt andre steder - f.eks. blandt de indvandrergrupper, der i øjeblikket leverer gadekampe i Gellerupparken? Deres had kan også ses som udtryk for racisme. Hvis den erkendelse mangler, så er kampen en blindgyde.

Måske burde Martin Luther King findes frem af gemmerne. Her var der tolerance. Her var der håb. Her var der et grundlag for sameksistens. Noget, der er meget bedre end Bwalya Sørensens racisme.

Stemmer du til kommunalvalget i år?