28. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akut behov for renovering og bygning af ældreegnede boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akut behov for renovering og bygning af ældreegnede boliger
Debat - 20. maj 2020 kl. 14:03

Af Peter Kay Mortensen
Faglige Seniorer Nordsjælland

Jeg vil gerne melde mig i koret af dem, der roser regeringen for at tackle nedlukningen af landet i forbindelse med den værste sundhedskrise i nyere tid. Jeg tror, det er rigtigt, at der er reddet rigtig mange liv med den resolutte handling, et samlet folketing har bakket op.

Det er selvfølgelig svært, når man så kraftigt stopper socialt samvær, som det er sket ved at stoppe for besøg på plejehjem og plejecentre samt sige til familierne, at den bedste måde at stoppe smittespredning er at undgå besøg hos de gamle. Nu åbnes der igen, og det er godt.

Genåbningen ser ikke ud til at blive lige så smertefrit som nedlukningen, og der er i øjeblikket en politisk kamp om, hvordan der skal åbnes. Skal det ske ved at holde flest mulige danskere i live, eller er det vigtigst at redde økonomien. Her er jeg glad for, at regeringen har valgt den strategi at holde flest mulige danskere i live, undgå at presse sundhedssystemet og åbne Danmark på en kontrolleret og sundhedsmæssig forsvarlig måde, så flest mulig kommer i beskæftigelse påny.

Den grønne omstilling
I forbindelse med genåbningen har regeringen udsat flere lovforslag, som først bliver behandlet i næste samling. Det er selvfølgelig forståeligt, at regeringen har arbejdet med sundhedskrisen og derved ikke haft den nødvendige tid til at forberede flere lovforslag. Jeg tror også, regeringen bliver presset i den grønne omstilling.

Jeg er personligt ærgerlig over, at der nu kommer en udskydelse af velfærdsloven. Jeg havde på vegne af de ældre gerne set en lovgivning, der sikrer en yderligere forbedring på pleje- og omsorgsområdet i takt med, at vi bliver flere ældre. Jeg håber, at serviceloftet bliver hævet, når regeringen nu skal til at forhandle med KL og Danske Regioner, så vi undgår besparelser.

Anlægsloftet i kommunerne er fjernet, og det betyder, at kommunerne kan gå i gang med at renovere og bygge almene boliger samt bygge nye senior- ældre og plejeboliger. Der bør heller ikke i 2021 være et anlægsloft. I den stigning, vi kan se i antallet af ældre i samtlige befolkningsprognoser for de kommende år, vil der blive et akut stort behov for ældreegnede boliger. En øget aktivitet på bygge- og anlægsområdet vil samtidig være med til at styrke økonomien oven på corona-krisen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?