21. september 2021
aRKIVFOTO. Mary og Marie. De to danske prinsesser får rosende ord med på vejen fra deres fælles svigermor, dronning Margrethe. I et interview med den amerikanske tv-kanal CNN i anledning af dronningens 40-års jubilæum som regent fortæller jubilaren selv,
aRKIVFOTO. Mary og Marie. De to danske prinsesser får rosende ord med på vejen fra deres fælles svigermor, dronning Margrethe. I et interview med den amerikanske tv-kanal CNN i anledning af dronningens 40-års jubilæum som regent fortæller jubilaren selv,
Foto: Keld Navntoft/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen er vild med sine svigerdøtre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen er vild med sine svigerdøtre
De rosende ord står i kø, når dronning Margrethe beskriver sine to svigerdøtre i et interview med CNN.
Opdateret 14. januar 2012 kl. 14:16
De kongelige - 13. januar 2012 kl. 13:30
Af Ritzau
Mary og Marie. De to danske prinsesser får rosende ord med på vejen fra deres fælles svigermor, dronning Margrethe.

I et interview med den amerikanske tv-kanal CNN i anledning af dronningens 40-års jubilæum som regent fortæller jubilaren selv, at hun er meget stolt af begge sine svigerdøtre.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

- Begge mine sønner er gift med kvinder, som jeg er ekstremt stolt over at kunne kalde mine svigerdøtre, fortæller dronningen.

- Jeg synes, at de gør det rigtig godt, specielt når man tænker på, at de begge kommer udefra. De er ikke født ind i en royal familie, de kommer ikke engang fra en baggrund med monarki, siger dronning Margrethe.

Netop derfor er hun meget imponeret over, at de to kvinder så let er gledet ind i rollerne som danske prinsesser.

- Mary har taget den måde, vi lever på i Danmark, til sig på en vidunderlig måde, og det samme har prinsesse Marie, siger dronningen.

Max Foster, den engelske journalist, der har været i Danmark for at interviewe dronningen til CNN-portrættet, fortæller, at han tydeligt kunne mærke på dronningen, at hun har et meget tæt forhold til kronprinsesse Mary.

- Det var interessant at høre, hvordan dronningen så det som en fordel, at Mary kommer udefra med nye idéer og et nyt perspektiv på Danmark, siger Max Foster til Ritzau.

Og selv om kronprinsesse Mary ikke får den samme rolle som dronning Margrethe, når hun engang kan kalde sig dronning, får hun alligevel et par gode råd med på vejen af sin svigermor.

- Hun kommer somme tider og spørger mig: "hvad skal vi gøre?" og "hvad synes du om det her?", siger dronningen, der tilføjer, at hun og kronprinsesse Mary har et meget varmt forhold.

- Jeg kan virkelig godt lide hende. Og det ved hun godt, håber jeg. Og hvis man virkelig kan lide en person, så er det så meget nemmere at hjælpe dem.

Dronningen understreger, at hun slet ikke er i tvivl om, at kronprinsesse Mary bliver en god dronning:

- Jeg har stor tillid til hende. Hun har været meget, meget kompetent, forstået på den måde, at hun har tacklet sin rolle selv, så det har været nemt at hjælpe hende.

Portrættet af dronningen bliver vist på CNN lørdag aften kl. 22.30 dansk tid.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?