21. september 2021
Pressen snager mere i de kongeliges liv i dag, end da dronning Margrethe var ung, siger regenten selv til CNN.
Pressen snager mere i de kongeliges liv i dag, end da dronning Margrethe var ung, siger regenten selv til CNN.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen: Presset fra pressen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen: Presset fra pressen vokser
Pressen snager mere i de kongeliges liv i dag, end da dronning Margrethe var ung, siger regenten selv til CNN.
Opdateret 20. januar 2012 kl. 12:02
De kongelige - 14. januar 2012 kl. 10:00
Af Ritzau
Med kronebiler, elefantordener og en adresse på Amalienborg følger også en vis portion opmærksomhed fra pressen. De kongelige har altid været i journalisternes søgelys - og nu mere end nogensinde.

Sådan oplever dronning Margrethe det i hvert fald. I et eksklusivt interview med den amerikanske tv-kanal CNN i anledning af sit 40-års jubilæum som regent fortæller dronningen, at hun oplever, at der er mere spotlys på den nye generation i kongehuset.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

- Der er meget større fokus på de yngre medlemmer af den kongelige familie i dag, end der var, da jeg var ung, fortæller dronningen i interviewet.

Hun forklarer blandt andet udviklingen med, at der er kommet flere pressefolk, og at de er mere til stede.

- Og så er de også mere forberedt og opmærksomme på at se, om der er et eller andet, de kan stikke snuden i, siger dronning Margrethe.

Hun er dog ikke nervøs for sin ældste søn, kronprins Frederik, der efter brylluppet med kronprinsesse Mary også er kommet i de internationale mediers søgelys.

- Han var usikker på sig selv, da han var yngre. Men det er vi alle, og han har virkelig fået en tro på sig selv i løbet af de sidste ti år, siger dronning Margrethe.

Hun nævner kronprinsesse Mary som en af de faktorer, der har gjort, at hendes søn i dag føler sig godt tilpas. Og det er efter dronningens mening vigtigt, hvis man skal klare sig helskindet igennem mediemøllen.

- Jeg tror, at hvis folk er glade for deres liv, så er der en chance for, at de også vil klare sig godt i offentlighedens øjne.

Max Foster, den engelske journalist, der har været i Danmark for at interviewe dronningen for CNN, er enig med regenten i, at medieopmærksomheden omkring de kongelige er steget de seneste par årtier.

Han forklarer udviklingen med, at de kongelige ud over at være konger, dronninger, prinser og prinsesser nu også er stilikoner og ambassadører for forskellige velgørende organisationer.

- En kvinde som kronprinsesse Mary er for eksempel et globalt stilikon. Folk fra hele verden er interesserede i hende, og det gør naturligvis også, at der er flere medier, der vender opmærksomheden mod hele kongefamilien, siger Max Foster til Ritzau.

Hans interview med dronning Margrethe bliver vist på CNN lørdag aften kl. 22.30 dansk tid.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?