1. december 2020
Sportsjournalist Svend Gehrs har kommenteret fodbold i omkring 40 år. (Arkivfoto)
Sportsjournalist Svend Gehrs har kommenteret fodbold i omkring 40 år. (Arkivfoto)
Foto: Karl Nord/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Det er genialt, det der"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Det er genialt, det der"

Fodboldkommentatoren Svend Gehrs var respekteret af både lyttere, seere og landsholdsspillerne. Søndag den 24. maj fylder han 80 år.

Danmark - 24. maj 2020 kl. 07:00
Af Ritzau

- Og så skyder han. Nej, han venter. Jaaaa, Michael Laudrup. Det er genialt, det dér.

Fire sætninger, der for langt de fleste fodboldelskende danskere er blevet mindst lige så kendte som den scoring, de beskriver - nemlig Michael Laudrups ikonisk mål, da Danmark mødte Uruguay ved VM i Mexico 1986.

Manden bag ordene er Svend Gehrs, og søndag den 24. maj fylder den legendariske tidligere fodboldkommentator og sportsjournalist 80 år.

Hans stemme blev særdeles kendt, da han op gennem 80'erne begyndte at kommentere Danmarks fodboldlandskampe.

Han var en kompetent og medrivende kommentator, som kunne vække følelserne til live hos selv de mest bryske fodboldfans, når han beskrev spillet.

Især under VM-slutrunden i 1986 var der gang i Gehrs. Danmark var for første gang med til VM og vandt alle tre gruppekampe, og det kom helt bag kommentatoren, der havde nørdet fodbold hele livet.

- Når jeg råbte og skreg, som jeg gjorde, så hang det sammen med, at det også var uventet for mig - al den succes, som vi havde gået og ventet på.

- Jeg spillede kampene sammen med dem. Jeg sad og sparkede under bordet, mens jeg kommenterede, har Gehrs sagt om slutrunden.

Da han gik på pension i 2005 som 65-årig, fik han en særlig tak fra det landshold, som han havde kommenteret så mange gange. Samtlige spillere havde signeret en landsholdstrøje til journalisten.

- Drengene vil gerne sige dig tak for alle de gode år, vi har haft med dig. Vi er jo nærmest alle vokset op med dig, sagde daværende anfører Thomas Helveg dengang.

Selv som pensionist kunne Gehrs dog ikke slippe kommenteringen, og han fortsatte i en årrække med at kommentere Champions League-kampe.

Journalistkarrieren startede han ved Bornholms Tidende, hvor han var elev.

Hans første ansættelse som færdiguddannet journalist var på Ekstra Bladet i 1963, og fem år senere skiftede han til Danmarks Radio, hvor han var i næsten 30 år.

Foruden livet som sportsjournalist har Gehrs også medvirket i flere spillefilm, hvor han har spillet sportskommentator. Han har også lagt stemme til tegnefilmen "Lille kylling".

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?