21. oktober 2019
#1304214
gallery icon

Se billedserie

Foto: www.billedwerk.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Sådan forvandler man én million legoklodser til en Bugatti Chiron

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Sådan forvandler man én million legoklodser til en Bugatti Chiron
Opdateret 17. maj 2019 kl. 13:00
Danmark - 17. maj 2019 kl. 12:45
Af Joe Kniesek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 13.438 timers byggetid kan LEGO House i Billund, endelig stolt udstille verdens første LEGO bil med en motor bygget i LEGO klodser, skriver LEGO House i en pressemeddelelse.

Det er også første gang, at det laves uden lim. Bilen vejer 1.5 tons og forestiller en 1:1 Bugatti Chiron, der iøvrigt også er verdens hurtigste bil
Tæppet rives af idag den 16. maj kl. 13 af bil-entusiasten Christian Grau i LEGO House, hjertet af Lego.

Masser af klodser

Modellen er udviklet med over 1.000.000 LEGO Technic elementer. Den er pakket med 2.304 Lego motorer og 4.032 LEGO Technic gearhjul, vejer og har med 5,3 hk et estimeret drejningsmoment på 92 Nm. Den har hidtil kørt 20 km i timen, hvilket Lego klodset fantastisk nok har kunne holde til.

Jesper Vilstrup, administrerende direktør i LEGO House siger: "Vores designere og ingeniører fra Kladno-fabrikken i Tjekkiet, der også har bygget de imponerende kæmpemodeller, vi har her i LEGO House – og i LEGOLAND parkerne verden over, har gjort et fantastisk arbejde med at genskabe Chirons ikoniske former.

At vi kan udstille bilen til glæde for alle gæsterne her i huset, giver ufattelig god mening, da vi jo netop er ”LEGO klodsens hjemsted"

En fascinerende kombination af design og teknik

Set fra afstand er ligheden mellem LEGO bilen og en ægte Bugatti slående. Kommer man tæt på , kan man se, at elementerne er sat sammen, så de efterligner de ikoniske former fra den originale Chiron. Hver eneste detalje i den originale bil er omhyggeligt og præcist genskabt.

Bilen er udstyret med bagspoiler, hastighedsmåler, for- og baglygter, aftageligt rat og bremsepedal, alle fuldt funktionelle.

Bilen kan ses i LEGO House i Billund frem til 10. juni 2019.