4. juni 2020
I øjeblikket er Lars Løkke Rasmussen (i midten) formand for Venstre, mens Kristian Jensen (til højre) er partiets næstformand. Men spørgsmålet er, om det holder så længe endnu, og om eksempelvis Jakob Ellemann-Jensen (til venstre) bliver enten formand eller næstformand. (Arkivfoto).
I øjeblikket er Lars Løkke Rasmussen (i midten) formand for Venstre, mens Kristian Jensen (til højre) er partiets næstformand. Men spørgsmålet er, om det holder så længe endnu, og om eksempelvis Jakob Ellemann-Jensen (til venstre) bliver enten formand eller næstformand. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstres nordjyske bagland holder tæt om krisemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres nordjyske bagland holder tæt om krisemøde

Rundt omkring i landet mødes baglandet i Venstre i disse dage for at diskutere formandskabet i partiet.

Danmark - 22. august 2019 kl. 07:40
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er der tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre? Er der tillid til Kristian Jensen som partiets næstformand?

Formandskabet i Venstre er det store emne i disse dage i partiets bagland. Onsdag aften mødtes V-baglandet i Region Nordjylland.

arrow Læs også: Venstre-ballade kan give lokal kandidat plads i Folketinget

Efter mødet var der ingen kommentarer fra Pernille Roth, bestyrelsesformand for Venstre i Region Nordjylland, til Ritzau. Man var blevet enige om at holde drøftelserne internt.

Til TV2 bekræfter hun dog, at formandskabet var et emne.

- Vi er enige om, at vi holder drøftelserne fra mødet internt, siger Pernille Roth til TV2.

Torsdag er der møde om situationen i Region Sydjylland.

- Folk har behov for at tale sammen. Der er stadig splittelse og uro om ledelsen, og det kan vores medlemmer godt fornemme, siger Jan Lagoni Jacobsen, formand for Venstre i Esbjerg, til Jyllands-Posten.

Tidligere på måneden undsagde Kristian Jensen sin formands idé om en mulig SV-regering, og derefter begyndte balladen i toppen af Venstre.

De to hovedpersoner har efterfølgende selv forsøgt at nedtone striden. Og de har begge planer om at genopstille til Venstres landsmøde i november.

Venstre i Region Hovedstaden har allerede drøftet formandskabet i denne uge. Venstre i Region Sjælland skal også have et møde om sagen, inden Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse mødes i Vejle 30.-31. august.

Her forventes det, at Venstres formandskab bliver det altoverskyggende emne.

- Man skal nok ikke have gået så mange år i skole for at finde ud af, at vi skal tale om det, der har stået i pressen, siger Elo Jensen, der sidder i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget, til Jyllands-Posten.

Tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Helge Sander siger til TV2, at tiden måske er moden til at skifte ud i toppen af partiet.

- Jeg er bange for, at vi bliver nødt til at få frisk vand i karrene. Dét, der sker i øjeblikket, er uholdbart. Ikke kun for Venstre, men også for det borgerlige Danmark, siger han.

Til Jyllands-Posten siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V), at han finder det "naturligt", at baglandet tager "nogle gode snakke". Men, tilføjer Ellemann-Jensen:

- Venstre har en rigtig stærk ledelse, og de er klar til at genvinde nøglerne til Statsministeriet.

arrow Stephanie Lose er tavs om mulig næstformandspost
21. august 2019 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:12
arrow Medier: V-bagland holder krisemøder om formandsuro
21. august 2019 kl. 02:04 Opdateret: kl. 02:06
arrow Opgør med Venstre-toppen er ikke aftalt med baglandet
20. august 2019 kl. 12:42 Opdateret: kl. 13:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?