17. september 2021
Jesper Jensen Aabo slog for alvor sit navn fast i den finske liga, hvor han blev en stor profil. Den 30. juli fylder han 30 år. (Arkivfoto)
Jesper Jensen Aabo slog for alvor sit navn fast i den finske liga, hvor han blev en stor profil. Den 30. juli fylder han 30 år. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM-veteran med 10 slutrunder på cv'et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM-veteran med 10 slutrunder på cv'et

Ishockeystjernen Jesper Jensen Aabo, der den 30. juli fylder 30 år, fik sin VM-debut i 2011 og har siden ikke misset en eneste slutrunde.

Danmark - 30. juli 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

I 2010 rykkede ishockeyspilleren Jesper Jensen Aabo teltpælene fra Danmark til den svenske by Rögle lidt udenfor Ängelholm i Skåne, hvor han indtog isen for Rögle BK.

Defensivspilleren, der fylder 30 år den 30. juli, fik sin ishockeyopdragelse i Rødovre hos klubben Rødovre Mighty Bulls, inden karrieren tog fart i 2010.

Jensen nåede fire sæsoner og en oprykning til den bedste svenske række, SHL, inden den danske stjerne skiftede til en anden svensk klub, Färjestad BK.

Ét år senere forlod han Sverige til fordel for finske Jokerit, hvor han i flere år var en stor profil i KHL, som betragtes som den stærkeste ishockeyliga i Europa og den næstbedste på verdensplan - kun overgået af den nordamerikanske National Hockey League.

Ved det seneste ishockey-VM var Jesper Jensen Aabo kaptajn for det danske mandskab, der leverede en flot turnering. Han fik sin VM-debut i 2011 i Slovenien og har siden ikke misset et eneste VM.

Med Jesper Jensen Aabo som kaptajn lykkedes det danskerne at besejre Sverige, som lå nummer 4 på verdensranglisten, og bryde en forfærdelig stime på 11 VM-nederlag i træk, når modstanderen har heddet Sverige.

Verdensmesterskabet i ishockey afholdes hvert år, så sommerens slutrunde i Riga var backens tiende i træk.

Aabo har ved flere lejligheder udtrykt sin kærlighed til det danske fodboldlandshold.

Især sommerens EM-slutrunde fulgte han tæt, og det skyldes andet end bare interesse for fodbold. Fodboldspilleren Daniel Wass er nemlig gift med Aabos søster, og de har et tæt forhold. Det fortalte han til TV2 sidste måned.

I starten af juni underskrev Jesper Jensen Aabo en etårig kontrakt med den tyske klub Krefeld Pinguine, og dermed skal han i den kommende sæson spille i den tyske DEL-liga.

Han skifter dertil fra Malmö Redhawks, som han har tørnet ud for de seneste to sæsoner.

Jesper Jensen Aabo var i starten af juli med i landsholdets anden OL-camp i Gentofte Skøjtehal.

Inden OL-kvalifikationsturneringen i slutningen af august mod Norge, Slovenien og Sydkorea bliver der afholdt to camps mere og testkampe mod Frankrig og Sydkorea, hvor Aabo forventes at være med.

Synes du, at kommunen er der for dig?