4. juni 2020
Fremover skal pakkerne med cigaretter ikke længere have lov til at være farverige og med logo. De skal være neutrale, mener Venstre og rød blok. (Arkivfoto).
Fremover skal pakkerne med cigaretter ikke længere have lov til at være farverige og med logo. De skal være neutrale, mener Venstre og rød blok. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V tilslutter sig rødt ønske om neutrale cigaretpakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V tilslutter sig rødt ønske om neutrale cigaretpakker

Alle tobaksproducenter skal forpligtes til at sælge cigaretter fra ens pakker uden logo og i samme farve.

Danmark - 24. maj 2019 kl. 22:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre vil have neutrale cigaretpakker. Dermed tilslutter partiet sig rød blok, som i årevis har ønsket, at den farverige grafik på pakkerne skal væk.

Det skriver Politiken.

Venstre vil indføre neutrale cigaretpakker "så snart som muligt".

arrow Læs også: S: Dejligt at Venstre er kommet ind i kampen mod unge rygere

- Vi ønsker standardiserede pakker, sådan at pakkerne ikke bliver brugt som reklamesøjler, fordi vi ved, at det påvirker børn og unge.

- Vores fokus er, at vi skal undgå, at børn og unge overhovedet begynder at ryge, og at vi skal have en røgfri generation i 2030. Derfor skal vi tage en række initiativer for at sikre, at børn og unge ikke får den her enormt usunde vane, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Ritzau.

Alle tobaksproducenter skal ved lov forpligtes til at sælge deres cigaretter fra pakker, der er ens - intet logo og samme farve. Rygerne kan kun finde deres mærke ved at læse den ensartede skrifttype på pakken.

Venstres melding er en kovending i forhold til regeringens hidtidige politik på området, hvor den har afvist rød bloks politik, skriver Politiken.

Ifølge Ellen Trane Nørby har Venstre blot været "afventende", da man ville være sikker på, at neutrale pakker har en effekt. Og det ved man nu efter erfaringer fra andre lande, oplyser sundhedsministeren.

Allerede i 2016 fastslog Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, at de efter et regeringsskifte vil indføre neutrale cigaretpakker.

Lørdag præsenterer Venstre på Kræftens Bekæmpelses årsmøde en række initiativer, der skal komme det stigende antal af unge rygere til livs og sikre en røgfri generation i 2030.

Kræftens Bekæmpelse har tidligere påpeget, at neutrale pakker er en effektiv løsning, når det gælder om at få færre børn og unge til at ryge.

Organisationen har ikke ønsket at udtale sig til Ritzau om Venstres udmelding. Administrerende direktør Jesper Fisker oplyser, at han venter på den samlede pakke af initiativer, før han vil forholde sig til det.

arrow OVERBLIK: Det skal en pakke cigaretter koste
25. maj 2019 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:36
arrow Venstre vil hæve prisen på en pakke cigaretter med 20 kroner
25. maj 2019 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:44
arrow Tobaksbranche vender tomlen ned til forslag: En krænkelse
25. maj 2019 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?