10. juli 2020
Venstre-politiker Torsten Schack Pedersen (V) lagde fredag aften et billede op på Twitter fra en julefrokost med henvisning til øen Lindholm, hvor regeringen og DF har besluttet at placere et udrejsecenter. Efter massiv kritik slettede han tweetet igen.
Venstre-politiker Torsten Schack Pedersen (V) lagde fredag aften et billede op på Twitter fra en julefrokost med henvisning til øen Lindholm, hvor regeringen og DF har besluttet at placere et udrejsecenter. Efter massiv kritik slettede han tweetet igen.
Foto: Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-profil beklager og sletter julefrokost-tweet efter kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-profil beklager og sletter julefrokost-tweet efter kritik

Torsten Schack Pedersen er ked af, at tweet fra julefrokost har stødt folk.

Danmark - 08. december 2018 kl. 12:04
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et tweet med et billede af Torsten Schack Pedersens mad ved en julefrokost udløste fredag aften og lørdag morgen massiv kritik. Forhånende og plat, lød det blandt andet.

Lørdag kort før klokken 12 svarer politikeren på kritikken.

arrow Læs også: Lindholm: Borgmester talte for døve øren

- Jeg beklager. Mit tweet var forsøgt lavet med et glimt i øjet. Men jeg kan godt se, at den ikke ligefrem gik rent ind. Og derfor sletter jeg det.

- Jeg er ked af, at mit tweet har stødt folk. Der var absolut ikke hensigten. God dag til alle, skriver venstre-politikeren Torsten Schack på Twitter.

Det oprindelige tweet indeholdt et billede af julemad - blandt andet flæskesteg, medister og en frikadelle - med ordene:

- Fremragende julefrokostmad - sikkert langt fra den kommende buffet på Lindholm, skrev Schack i tweetet, der nu er slettet.

Han henviste dermed til øen Lindholm i Stege Bugt, hvor regeringen og Dansk Folkeparti i sidste uge blev enige om, at der skal etableres et nyt udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold.

Kommentarsporet talte lørdag morgen flere end 350 kommentarer, der primært var vrede og uforstående over for politikerens opslag.

SF-formand Pia Olsen Dyhr kaldte det en "vanvittig usympatisk kommentar", og SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, fandt opslaget både "plat" og "uappetitligt".

Der har ligeledes lydt kritik fra Birthe Rønn Hornbech, der er tidligere Venstre-minister, men i dag er ude af politik.

I et blogindlæg i Jyllands-Posten skriver hun, at ordføreren "forhåner muslimernes og jødernes spiseregler".

- Hermed forhåner medlemmet af Venstres folketingsgruppe både den jødiske og den muslimske religion og forhåner de danske borgere med flere, der er tilknyttet disse to verdensreligioner og forhåner egentlig alle troende, der følger deres religion, lyder det.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltog også i debatten om sin partifælles opslag.

Han svarede en af twitterbrugerne, der skrev, at hun håbede, at selv han må kunne se, at det ikke er værdig eller rigtigt at skrive.

- I min optik må folk spise, hvad de vil. Det er ikke det afgørende. Kardinalpunktet er, om mennesker vil Danmark på de grundliggende værdier: Frihed, frisind, ligestilling og civile love over religiøse, skrev Løkke.

Ritzau har lørdag forsøgt at få en uddybende kommentar fra Torsten Schack Pedersen, men han er ikke vendt tilbage.

arrow Kalvehave: Vi frygter kriminaliteten fra Lindholm
09. december 2018 kl. 04:55 Opdateret: kl. 00:19
arrow Venstre-ordfører i modvind efter mad-tweet fra julefrokost
08. december 2018 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:22
arrow DF'er vil fremskynde udrejsecenter
07. december 2018 kl. 23:46 Opdateret: kl. 23:46
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?