18. januar 2019
Sidste år beslaglagde dansk politi 33,7 kilo af det psykedeliske stof MDMA, hvilket er den største mængde nogensinde i Danmark. I midten af februar 2018 døde en 15-årig skoleelev fra Haslev efter at have taget en meget stærk udgave af stoffet.
Sidste år beslaglagde dansk politi 33,7 kilo af det psykedeliske stof MDMA, hvilket er den største mængde nogensinde i Danmark. I midten af februar 2018 døde en 15-årig skoleelev fra Haslev efter at have taget en meget stærk udgave af stoffet.
Foto: Ho/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung pusher tiltales for at være skyld i 15-årigs narkodød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung pusher tiltales for at være skyld i 15-årigs narkodød

I sidste måned blev en anden 17-årig frifundet for at være skyld i den 15-årige Adam Buks død.

Danmark - 11. juni 2018 kl. 10:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 17-årig pusher fra Næstved er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med salget af en meget stærk udgave af MDMA.

Det oplyser anklagemyndigheden til TV Øst.

Den nu tiltalte solgte ifølge anklagen en dosis af det euforiserende stof til to 15-årige skoledrenge fra Haslev, hvoraf en af dem efterfølgende døde.

arrow Læs også: Anklager accepterer frifindelse i sag om 15-årigs narkodød

I sidste måned blev en anden 17-årig frifundet for uagtsomt manddrab i samme sag. Han var anklaget for at have solgt stoffet til den 17-årige, der nu er blevet tiltalt.

I den forbindelse havde anklagemyndigheden krævet 15 måneders fængsel - særligt med henvisning til tiltalen om uagtsomt manddrab.

Men i dette tilfælde mente retten altså ikke, at den tiltalte kunne stilles direkte til ansvar for den 15-åriges død. Derfor slap han med fire måneders fængsel for salg af MDMA og for at udsætte andres liv for fare.

Nu har anklagemyndigheden så besluttet sig for at gøre endnu et forsøg. Den nu tiltalte er således den person, der fysisk solgte det ulovlige stof til de to drenge om eftermiddagen 2. februar 2018 ved gadekæret i Haslev.

Den 15-årige Adam Buk og hans kammerat indtog stoffet samme dag, og efterfølgende blev de begge dårlige og måtte indlægges.

Mens kammeraten slap uden mén, døde Adam Buk efter knap to uger natten til 15. februar på Rigshospitalet i København.

Der var ikke mere at gøre, og hjernen havde taget stor skade, sagde en ven af familien i den forbindelse til TV Øst.

Efter sidste måneds frifindelse af den 17-årige bagmand har blandt andre formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), valgt at kalde justitsministeren i samråd.

- Det er en forfærdelig sag, og jeg vil gerne se på, om vi ikke kunne finde en måde at give mere følelige straffe på, når folk sælger farlige stoffer, har Peter Skaarup sagt til TV Øst.

arrow Adams mor taler ud: - Jeg håber, at nogen lærer af det her
27. maj 2018 kl. 19:25 Opdateret: kl. 19:25
arrow 17-årig MDMA-sælger får fire måneders fængsel
15. maj 2018 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:44
arrow Forsvarer til MDMA-pusher: Han kunne ikke forudsige død
15. maj 2018 kl. 13:56 Opdateret: kl. 13:58