2. august 2021
Boy George, som 14. juni fylder 60 år, fotograferet ved The Brit Awards i London i maj 2021. (Arkiv)
gallery icon

Se billedserie

Boy George, som 14. juni fylder 60 år, fotograferet ved The Brit Awards i London i maj 2021. (Arkiv)
Foto: ©john Marshall/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ud over kanten og tilbage igen for Boy George

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud over kanten og tilbage igen for Boy George

Sladderskandaler med stoffer, sex og dødsfald har gjort popstjernen Boy George til guf for den sensationssultne britiske presse. Nu fylder han 60.

Danmark - 14. juni 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

Den flamboyante engelske sanger Boy George bankede gennem celebrityloftet først i 80'erne med sin androgyne persona, karakteristiske stemme og kæmpehittet "Do You Really Want to Hurt Me".

Sangen blev en øjeblikkelig sensation og gik til tops overalt i Europa og i USA.

Sammen med sit band Culture Club sendte George fluks flere kæmpehits afsted i dansabel hoftehøjde såsom "Karma Charmeleon".

Med sin nasale røst, opsigtsvækkende fletninger og punkede makeup sugede Boy George al opmærksomheden. Dengang var der ingen helt som ham.

Siden har George Alan O'Dowd, som det borgerlige navn lyder, ofte brændt sit lys i begge ender med en flammekaster og kastet sit skæve talent i mange retninger.

Men en ustoppelig virkelyst har trods alt forhindret sangeren, sangskriveren, dj'en og modedesigneren Boy George i at tage livet af sig selv med stofferne.

Derfor kan han fejre 60-års fødselsdag 14. juni i en clean og slank udgave.

Men længe inden gik hans hemmelige forhold til Culture Club-medlemmet Jon Moss i smadder. Culture Club stod ikke til at redde - ædt op af ukontrollerbar succes og indre konflikter.

Samtidig rygtedes Boy Georges stigende heroinafhængighed. Da en yngre musiker blev fundet død af en overdosis i Boy Georges hjem, endte han i retten, men blev frifundet.

Boy George gik i behandling for sit misbrug. Men det blev langtfra hans sidste danse macabre med stoffer og retssystem. Alligevel præsterede han at genopstå med sit første, fremragende soloalbum "Sold" med en række ørehængende pophits.

I 80'erne og 90'erne dannede han eget pladeselskab og udgav striber af undergrundshits og var samtidig involveret i Hara Krishna.

Hans mange musikalske udspil spændte fra filmmusik til en succesrig karriere som dj. Dertil undergrundsudgivelser og den anmelderroste cd "U Can Never B2 Straight".

I 2008 blev han idømt 15 måneders fængsel for at tilbageholde en ung mandlig norsk escort i sin lejlighed i London i håndjern. Som han så også slog med en kæde, da han forsøgte at slippe ud af musikerens lejlighed.

Fængselsopholdet fik ham endelig til at forstå, hvor stor en idiot, han havde været, og at det bare ikke gik længere, lød hans egen analyse bagefter.

Med årene er det faktisk lykkedes Boy George at bevæge sig væk fra det skråplan, som har taget livet af så mange af hans jævnaldrende musikkolleger.

Han har udgivet flere erindringer, er portrætteret i tv-udsendelser og i en succesrig musical "Taboo".

Selv Culture Club er det lykkedes at gendanne periodisk undervejs.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?