5. juni 2020
Nedim Yasar blev dræbt 19. november efter en bogreception på Hejrevej i København NV. Den tidligere bandeleder blev 31 år.
Nedim Yasar blev dræbt 19. november efter en bogreception på Hejrevej i København NV. Den tidligere bandeleder blev 31 år.
Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To anholdt for drab på radiovært Nedim Yasar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To anholdt for drab på radiovært Nedim Yasar

Et bandetilholdssted i Ganløse er blevet ransaget, efter at to mænd er anholdt for drab på radiovært.

Danmark - 06. december 2018 kl. 13:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Københavns Politi har torsdag anholdt to mænd i forbindelse med drabet på radioværten Nedim Yasar. Derudover er der foretaget flere ransagninger i løbet af dagen.

De anholdte er henholdsvis 24 og 25 år. De sigtes begge for drab og for medvirken til drab. Ifølge politiinspektør Torben Svarrer blev de anholdt kort efter klokken 10 i Københavnsområdet. Nærmere vil han ikke komme det.

arrow Læs også: Tre mænd fængsles 14 dage sigtet for drab på radiovært

- Efter drabet har der været en omfattende efterforskning, hvor vi har efterlyst henvendelser fra vidner og foretaget tekniske undersøgelse og en række andre ting. Og det er et sammensurium af det, som nu har ført til anholdelserne, fortæller Torben Svarrer til Ritzau.

Nedim Yasar blev skudt og dræbt den 19. november på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Her havde Yasar været til en reception i forbindelse med bogen "Rødder", som han skrev sammen med journalist Marie Louise Toksvig.

Bogen handler blandt andet om Yasars fortid i bandemiljøet, som han forlod gennem et såkaldt exitforløb.

Nedim Yasar sad i sin bil, da han blev skudt. Politiet oplyser, at gerningsvåbnet var en revolver med en mindre kaliber.

- Det kan vi sige på baggrund af undersøgelser fra gerningsstedet og den afdøde. Men vi har ikke fundet gerningsvåbnet, siger Torben Svarrer.

Gerningsmændene flygtede formentlig i en blå VW Passat.

Yasar var i live, da han blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter om aftenen mandag den 19. november. Men hans liv stod ikke til at redde. Dagen efter afgik han ved døden.

Ifølge Torben Svarrer arbejder politiet stadig med flere mulige motiver - han vil dog ikke kom ind på hvilke.

Politiet ønsker heller ikke at oplyse nærmere om, hvorvidt Nedim Yasar kendte de to mænd, som nu er anholdt.

En del af efterforskningen er imidlertid rettet mod bandemiljøet.

- Vi har foretaget ransagning mod et bandetilholdssted i Ganløse. Jeg vil ikke komme ind på, hvilken gruppering der er tale om, men det er ikke der, at anholdelserne er foretaget, siger Torben Svarrer.

Ganløse i Nordsjælland er imidlertid kendt for at være tilholdssted for banden Satudarah, men det vil Svarrer som sagt ikke sige noget om.

Ud over Ganløse er der flere steder i Storkøbenhavn foretaget ransagninger. Torben Svarrer ønsker ikke at komme ind på, hvad der er fundet.

Mændene bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Det kommer til at foregå ved Retten på Frederiksberg.

arrow Drabet på Nedim Yasar: Spor peger i retning ad rockere
07. december 2018 kl. 12:25 Opdateret: kl. 12:26
arrow Radiovært dræbt med to skud i hovedet - tre er sigtet
07. december 2018 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:32
arrow Endnu en er anholdt i sag om drab på radiovært
07. december 2018 kl. 08:49 Opdateret: kl. 08:50
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?