21. januar 2021
Ifølge anklagemyndigheden kørte to mænd fra Loyal To Familia ind i Mjølnerparken i København for at dræbe medlemmer af gruppen Brothas, men skød i stedet mod to civilklædte politifolk.
Ifølge anklagemyndigheden kørte to mænd fra Loyal To Familia ind i Mjølnerparken i København for at dræbe medlemmer af gruppen Brothas, men skød i stedet mod to civilklædte politifolk.
Foto: Sofie Mathiassen/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltale: Skydende bandefolk tog fejl af civile betjente og Brothas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltale: Skydende bandefolk tog fejl af civile betjente og Brothas

Københavns Byret skal bruge næsten 20 retsmøder på sag om våben og skud mod to betjente i Mjølnerparken.

Danmark - 20. september 2018 kl. 10:43
Af Ritzau

To mænd fra bandemiljøet var på flere måder helt galt på den, da de i september sidste år affyrede mindst fem skud med en Smith & Wesson revolver i Mjølnerparken i København.

På en motorcykel var mændene fra Loyal To Familia kørt ind i området for at lede efter modstandere i gruppen Brothas, hævder anklagemyndigheden.

arrow Læs også: Politifolk fra hele landet skal hjælpe efter ny bandekonflikt

Ud for Gård 3 fik de øje på to mænd, der sad i en bil. Ifølge tiltalen blev de udsat for en livsfarlig forveksling, idet angriberne "fejlagtigt antog, at der i bilen befandt sig personer relateret til bandegrupperingen Brothas". Mændene var nemlig politiassistenter i en civil patruljebil.

I alt er fire mænd tiltalt i sagen, hvor Københavns Politi torsdag har frigivet anklageskriftet. De nægter sig skyldige. Den ene, der beskrives som den mest aktive, er pakistansk statsborger, og han risikerer at blive udvist. Han er 19 år.

De enkelte forbrydelser afspejler den høje tænding i bandemiljøet sidste sommer og efterår i København.

Den 19-årige anklages for flere aggressive handlinger. 17. september var han, hævdes det, bevæbnet med en Zarastava-pistol, da han kørte rundt på bl.a. Bisiddervej og truede flere på livet.

29. september var han og en kammerat på Den Sorte Plads på Nørrebro i besiddelse af den førnævnte Smith & Wesson revolver. Her blev tre personer truet på livet, lyder påstanden.

Det var kort efter samme dag, at mændene - ifølge tiltalen - skal være kørt ind i Mjølnerparken og have affyret revolveren mod de to politifolk.

Endelig 22. oktober cyklede den tiltalte rundt på Lyngbyvej på Østerbro og kom igen med dødstrusler mod tre personer, hedder det. Denne gang var han bevæbnet med et tredje våben, nemlig en pistol af mærket Spredwerk, hævdes det i anklageskriftet.

Sagen indledes 3. oktober ved Københavns Byret, og der er afsat 20 retsmøder frem til december, før dommen ventes afsagt.

Hvis de fire kendes skyldige, risikerer de en markant forhøjet straf, såfremt retten mener, at handlingerne var led i en bandekonflikt.

En stribe andre mænd fra Loyal To Familia skal snart for retten i lignende sager. For eksempel er 15 tiltalt i en sag, som indledes til januar, og som drejer sig om forsøg på at dræbe seks personer.

I øvrigt har anklagemyndigheden indledt en sag for at få gjort Loyal To Familia forbudt.

arrow Pape indkalder partier midt i bandeopgør i København
22. september 2018 kl. 09:49 Opdateret: kl. 09:50
arrow Politi: Banderivaler affyrede op til ti skud på åben gade
22. september 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:38
arrow 19-årig mand og to tilfældige ramt af skud på Nørrebro
21. september 2018 kl. 21:27 Opdateret: kl. 21:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?