3. juni 2020
En mand er ved retten i Roskilde tiltalt for at have udøvet vold mod sin partner- en dengang 34-årig kvinde- gennem flere år. Han er tiltalt for drab på kvinden (arkivfoto).
En mand er ved retten i Roskilde tiltalt for at have udøvet vold mod sin partner- en dengang 34-årig kvinde- gennem flere år. Han er tiltalt for drab på kvinden (arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltale: 15 års vold mod kvinde kulminerede med drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltale: 15 års vold mod kvinde kulminerede med drab

En mand er tiltalt for drab, da han igennem flere år tævede sin kæreste, som mistede livet i 2018.

Opdateret 03. april 2020 kl. 08:06
Danmark - 03. april 2020 kl. 05:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 34-årig kvindes død i efteråret 2018 blev afslutningen på mange års vold fra hendes kærestes side, mener anklagemyndigheden.

Gennem en periode på 15 år blev kvinden ifølge anklageskriftet i sagen udsat for vold på skiftende adresser i København, Pakistan og Midtsjælland.

Retten i Roskilde indleder fredag en nævningesag mod manden, som blandt andet er tiltalt for manddrab. Han nægter sig skyldig. Han er pakistansk statsborger og kræves udvist.

Han er anklaget for at have mishandlet kvinden systematisk. Fra august 2018 frem til hendes død to måneder senere blev hun slået igen og igen med blandt andet et aluminiumsbat, skruemaskine og med bagsiden af en økse.

Derudover tryksparkede og trampede manden hende i hovedet, så hendes ene øre blev revet delvist af, ligesom han skød hende med en strømpistol, hvorefter hun blev kronraget, lyder det i anklageskriftet.

- Det er en meget grim og ulykkelig sag på alle måder, siger anklageren i sagen, Rune Rydik.

Kvinden var også reelt frihedsberøvet de sidste to måneder af sit liv, da manden tvang hende til at være i hjemmet.

Bopælen havde han udstyret med videoovervågning både inden -og udendørs, fremgår det.

Kort tid efter kvindens død udtalte politikommissær Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi, at der var mistanke om langvarig partnervold.

- Vi bygger det på resultatet af den obduktionserklæring, vi har fået fra Retsmedicinsk Institut, som beskriver skader fra vold gennem flere år, sagde han.

Ud over den nu afdøde kvinde blev tre andre også udsat for vold. To af dem overværede mishandlingen af kvinden, lyder det i anklageskriftet.

Anklager Rune Rydik ønsker ikke at fortælle noget om relationen mellem tiltalte og de tre forurettede.

I løbet af retssagen skal omkring 20 vidner afhøres.

Ud over at tiltalte fredag får mulighed for at afgive forklaring, forventes det også, at moren og en veninde til den afdøde kvinde skal afhøres denne dag, oplyser anklageren.

Der er afsat otte retsmøder til sagen. Dommen ventes 28. april.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?