14. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Terrorsigtet bliver bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrorsigtet bliver bag tremmer
Terrorsigtet fra Chicago kæmper for at blive løsladt mod kaution. Det lykkedes ikke. Han sigtes for at planlægge et terrorangreb mod Jyllands-Posten.
Danmark - 02. december 2009 kl. 23:35
Af Ritzau
Det amerikanske forbundspoliti FBI vil nu give retten i Chicago fortrolige oplysninger fra dets efterforskning for at holde den terrorsigtede mand Tahawwur Rana bag tremmer, skriver politiken.dk.

På et retsmøde i Chicago, som netop er overstået, fremførte Tahawwur Rana gennem sin advokat tre vidner i retten, som skulle overbevise dommeren om, at han kunne løslades mod kaution uden fare for, at han ville flygte.

FBI har sigtet Tahawwur Rana for sammen med en anden anholdt i sagen at have været i gang med at planlægge et terrorangreb mod Jyllands-Posten. FBI mistænker de to sigtede for også at have været med til at planlægge det omfattende terrorangreb på den indiske storby Mumbai sidste år.

FBI mener, at der er risiko for, at Tahawwur Rana vil flygte eller udgøre en risiko mod lokalsamfundet i Chicago, hvis han løslades. Derfor vil FBI nu give dommer Nan Nolan nye oplysninger, som dog af hensyn til efterforskningen skal holdes hemmelige for offentligheden.

En talsmand for retten i Chicago oplyser, at dommer Nolan på den baggrund besluttede at holde et nyt retsmøde 15. december, hvor hun vil tage stilling til, om det materiale, FBI nu vil komme med, er så stærkt, at det kan begrunde, at Rana ikke kan løslades.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?