19. juni 2021
Jesper Lohmann har spillet med i en stribe danske serier og enkelte film. Han har dog særligt brugt sine kræfter på teatret og i de senere år især på fortolkninger inden for revygrenren. (Arkivfoto)
Jesper Lohmann har spillet med i en stribe danske serier og enkelte film. Han har dog særligt brugt sine kræfter på teatret og i de senere år især på fortolkninger inden for revygrenren. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taxa satte skub i croonende birollemester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxa satte skub i croonende birollemester

Skuespiller Jesper Lohmann har været fast inventar på teatre og filmset, hvor han typisk har haft biroller. Fredag den 30. oktober fylder han 60 år.

Danmark - 30. oktober 2020 kl. 06:59
Af Ritzau

Når skuespilleren Jesper Lohmann den 30. oktober fylder 60 år, er det med en lang og broget karriere bag sig på både teatret, tv-skærmen og det store lærred.

Som helt ung forlod han sin småborgerlige opvækst i Ledøje-Smørum nordvest for København for at forfølge drømmen om at stå på de skrå brædder.

Mens hans snedkerfar så hovedrystende til, dimitterede den unge Jesper Lohmann i 1989 fra skuespillerskolen på Odense Teater.

Herfra blev det til en række optrædener på teatre rundt om i landet og biroller i blandt andet Ole Bornedals successerie "Charlot og Charlotte", før han i 1997 for alvor blev et kendt ansigt.

Det skete, da han landede rollen som Finn Johansen i hverdagsserien "Taxa".

Taxa-Finn var rollen, der pludselig gjorde, at Jesper Lohmann blev genkendt på gaden.

Og det var rollen, der ifølge Lohmann selv fik hans far til at sænke paraderne og pakke sin kritik af sønnens karrierevalg væk.

Efter "Taxa" har Jesper Lohmann været fast inventar på rollelisten af en række danske serier som "Rejseholdet", "Hotellet", Krøniken", "Anna Pihl" og "Forbrydelsen".

Han har også haft roller i flere danske film - heriblandt "Lykkevej" og "En kort en lang".

Sideløbende har han i stigende grad dyrket sin interesse for at synge.

Den kom for alvor til udtryk med teaterkoncerterne om gruppen Four Jacks, hvor Lohmann i selskab med Stig Rossen, Keld Heick og Jesper Asholt har croonet sig gennem klassiske omkvæd som "Åh, den vej til Mandalay".

Han har også optrådt med fortolkninger af Elvis Presley og givet den som baggårdspumaen Otto Brandenburg i forestillingen "Tilløkke Otto".

Privat har Lohmann to børn med skuespilleren Charlotte Rathnov, som han er skilt fra.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?