15. januar 2021
Jakob Ellemann-Jensen (tv.) er blevet opfordret til at stille op som formand for Venstre. Dele af partiet ser gerne Lars Løkke Rasmussen (i midten) og Kristian Jensen (th.) fjernet fra formandskabet.
Jakob Ellemann-Jensen (tv.) er blevet opfordret til at stille op som formand for Venstre. Dele af partiet ser gerne Lars Løkke Rasmussen (i midten) og Kristian Jensen (th.) fjernet fra formandskabet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavs Ellemann-Jensen efter formandsopfordring fra partifælle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavs Ellemann-Jensen efter formandsopfordring fra partifælle

Jakob Ellemann-Jensen har partifællen Preben Bang Henriksens støtte, hvis han vil være Venstre-formand.

Danmark - 28. august 2019 kl. 07:34
Af Ritzau

- Overalt i Danmark er der bred opbakning til Jakob Ellemann-Jensen, og ham kunne jeg give min fulde støtte, hvis det er ham, der skulle udgøre formandskabet.

Sådan udtrykte folketingsmedlem i Venstre Preben Bang Henriksen det til TV2 tirsdag aften. Det gjorde han efter endnu en dag, hvor den interne uro i Venstre fyldte mest i dansk politik.

arrow Læs også: Løkke på rundtur i de bløde sofaer: Jeg erkender der er uro

Ritzau har henvendt sig til Ellemann-Jensen, der er Venstres politiske ordfører. Han vil ikke kommentere. Til DR Nyheder svarer han dog "ikke lige nu" til spørgsmålet om, hvorvidt han vil være formand.

Preben Bang Henriksen og Carsten Kissmeyer, der ligeledes sidder i Folketinget for Venstre, stod tirsdag frem og opfordrede Lars Løkke Rasmussen (V) til at gå af som formand og Kristian Jensen (V) til at træde tilbage som næstformand.

I den forbindelse pegede Preben Bang Henriksen på Ellemann-Jensen som et godt bud på en ny formand for partiet.

Preben Bang Henriksen og Kissmeyer stod frem, efter at Venstre i Region Midtjylland tirsdag opfordrede formandskabet til at gå af. Preben Bang Henriksen ønsker ikke at uddybe yderligere onsdag.

Et tredje folketingsmedlem Jacob Jensen har udtrykt, at formandskabet "skal lytte til og tage bestik af, hvad Venstres bagland kommer med af meldinger fra møder rundt om i landet i disse dage".

Ellemann-Jensen slog i mandags fast, at han ikke har nogen planer om at stille op som næstformand. Han støtter Kristian Jensen, som ventes at genopstille. Og Ellemann-Jensen udtrykte også sin støtte til Løkke.

- Jeg har tænkt mig at stemme på Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre, sagde Ellemann-Jensen, der svarede "nej" til spørgsmålet om, hvorvidt han vil udfordre Løkke.

Mens Løkke tirsdag gentog, at han agter at fortsætte som formand, sagde Kristian Jensen, at han ikke vil tage stilling til opfordringen fra baglandet, før Venstre har afholdt hovedbestyrelsesmøde. Det løber af stablen fredag og lørdag.

Det er på Venstres landsmøde, at formanden og næstformanden vælges. Efter planen skal det finde sted 16.-17. november. Men Løkke har talt for, at det skal fremrykkes, så det finder sted inden Folketingets åbning i oktober.

Onsdag klokken 12 er der efter planen gruppemøde i Venstre på Christiansborg.

arrow Ellemann-Jensen undviger formandssnak: Cirkushesten optræder ikke
28. august 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:12
arrow Venstre: Uro før sjællandsk skæbnemøde i aften
28. august 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow OVERBLIK: Venstres turbulente august
28. august 2019 kl. 07:07 Opdateret: kl. 07:08
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?