6. december 2019
To mænd blev dræbt i en byge af skud i Sennepshaven i Herlev den 25. juni. Fire personer er fængslet i sagen. Torsdag skal en af dem stilles for en dommer ved Retten i Glostrup. (Arkivfoto)
To mænd blev dræbt i en byge af skud i Sennepshaven i Herlev den 25. juni. Fire personer er fængslet i sagen. Torsdag skal en af dem stilles for en dommer ved Retten i Glostrup. (Arkivfoto)
Foto: Mathias øgendal/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svensker anholdt for dobbeltdrab kommer til Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensker anholdt for dobbeltdrab kommer til Danmark

Tre mænd i Sverige er anholdt for dobbeltdrab i Danmark. Torsdag bliver den første af dem udleveret.

Danmark - 17. juli 2019 kl. 13:45
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mand, der er mistænkt i forbindelse med et dobbeltdrab i Herlev, bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Manden kommer til Danmark, efter at han mandag sammen med to andre blev anholdt af politiet i Sverige.

arrow Læs også: 17-årig dreng udleveret i sag om dobbeltdrab i Herlev

Retten i Glostrup har onsdag oplyst, at der torsdag eftermiddag vil være et retsmøde i sagen, og hos Københavns Vestegns Politi bekræfter pressetalsmand Claus Buhr, at der er tale om en af de anholdte fra Sverige.

De tre blev anholdt mandag nær Stockholm, efter at Københavns Vestegns Politi havde identificeret tre mistænkte og underrettet politiet i Sverige.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med svensk politi, hvilket blandt andet anholdelserne er et udtryk for, lød det fra politiinspektør Flemming Madsen efter anholdelserne.

De tre er mistænkt for at have del i en skudepisode, som fandt sted i Sennepshaven i Herlev i slutningen af juni. Her mistede to mænd livet i en byge af skud.

Ofrene var svenske, og svenske aviser fortalte i dagene efter dobbeltdrabet, at der var en forbindelse til banden Shottaz i Stockholm-forstaden Rinkeby.

29. juni blev en 21-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Han blev anholdt aftenen forinden under en politiaktion i Bispehaven i Aarhus.

Ved retsmødet den dag fik offentligheden intet at vide om sigtelsens indhold. Af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen blev retsmødet nemlig holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre.

Alt i alt sidder fire personer altså fængslet i sagen. Men politiinspektør Flemming Madsen fortalte tidligere i denne uge, at der efter politiets opfattelse er mere at komme efter.

- Ja, vi har en klar opfattelse af, at der er flere gerningsmænd. Hvor mange der er, kan vi ikke sige, lød det fra Flemming Madsen.

arrow Svensker varetægtsfængslet i sag om dobbelt bandedrab
23. juli 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:46
arrow Sigtelse: Dobbeltdrab i Herlev var planlagt
18. juli 2019 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:18
arrow Politi: Flere gerningsmænd bag Herlev-drab er på fri fod
16. juli 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:34