25. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld sommerpakke skal inspirere fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld sommerpakke skal inspirere fremtiden
Opdateret 26. november 2020 kl. 16:19
Danmark - 26. november 2020 kl. 14:34
Af Ritzau

Den sommerpakke, der gav gratis færgeture og billigere sommerhuse, har fungeret efter planen.

Den store sommerpakke, der skulle hjælpe både danskere med at holde ferie i Danmark og det turismeerhverv, der måtte leve uden udenlandske turister, har været en succes. Det siger både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) på et samråd torsdag.

På samrådet er de blevet bedt om at redegøre for sommerpakken, og for om dele af den kan fortsætte i fremtiden også. Ministrene var ikke klar til fuldtonet at bakke om det, men sagde, at dele af pakken muligvis kan forlænges.

- Jeg tror på, at sommerpakken havde en positiv effekt. Men hvor stor er svært at konkludere på nuværende tidspunkt.
- Vi kan dog godt tillade os at glæde os over, at kystturismen havde flere overnatninger i sommeren 2020 end sidste år, siger Simon Kollerup og noterer sig, at det ikke er gratis.
- Der blev afsat 700 millioner kroner til det. Det var et ekstraordinært tiltag i en ekstraordinær situation.

Samrådet er indkaldt af Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker, der slår til tromme for, at dele af ordningen bliver gjort permanent, så man også kan stimulere turismen og trafikken i landdistrikter og på øer uden for sommeren.

Sommerpakken indeholdt blandt andet større fradrag for sommerhusejere, gratis færgetransport for gående og cyklende, billige billetter til offentlig transport og ø-pas.

Den havde en stor effekt. Ifølge ministrene er tilbuddene blevet brugt, og turismeerhvervene ved eksempelvis kysterne har faktisk klaret sig bedre eller lige så godt som i 2019.

- Jeg er overbevist om, at mange af os havde en god sommer i år og så dele af Danmark, vi ikke har set før, siger Simon Kollerup.

Benny Engelbrecht erklærede sig åben over for at se på erfaringerne fra sommerpakken og se på, om noget skal genbruges.

- Jeg håber, det slet ikke bliver nødvendigt med ekstraordinære tiltag i 2021. Men det sagt, så vil det være interessant at se på, om noget kan videreføres. Det kunne være interessant at finde inspiration i sommerpakkens initiativer i fremtiden også, siger han.

/ritzau/

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?