26. februar 2020
Region Sjælland har identificeret 221 brystkræftramte kvinder, hvoraf de fleste har fået en mangelfuld undersøgelse i perioden 2013-2017. Også efter sagen om de mangelfulde undersøgelser har regionen haft problemer med at overholde reglerne, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto).
Region Sjælland har identificeret 221 brystkræftramte kvinder, hvoraf de fleste har fået en mangelfuld undersøgelse i perioden 2013-2017. Også efter sagen om de mangelfulde undersøgelser har regionen haft problemer med at overholde reglerne, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto).
Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrelse undersøger flere nye forhold på Ringsted Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelse undersøger flere nye forhold på Ringsted Sygehus

Styrelse er bekymret for, at overlæge ikke kender retningslinjer. Region skriver, kvinder kan føle sig trygge.

Danmark - 22. april 2019 kl. 21:45
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens politiet efterforsker sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus i perioden 2013-2017, undersøger styrelsen flere nye potentielt kritisable forhold på sygehuset og Region Sjællands håndtering af sagen.

arrow Læs også: Minister: Sundhedsområdet har brug for nationalt samarbejde

Det skriver Jyllands-Posten

De nye undersøgelser er rettet mod den nuværende ledelse, skriver avisen.

Blandt andet er styrelsen på baggrund af en mailkorrespondance, som Jyllands-Posten har forelagt den, alvorligt bekymret for, at den specialeansvarlige overlæge på sygehusets radiologiske afdeling ikke kender de nationale retningslinjer for brystundersøgelser.

- Vi ønsker at komme til bunds i denne sag, og vi tager det meget alvorligt, når en ledende overlæge, der har ansvar for både patienter og personale, ikke kender retningslinjerne, siger Anette Lykke Petri, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til Jyllands-Posten.

Region Sjælland har identificeret 221 brystkræftramte kvinder, hvoraf de fleste har fået en mangelfuld undersøgelse i perioden 2013-2017.

Regionen forsøger at genoprette omverdenens tillid, men også efter sagen om de mangelfulde undersøgelser har den haft problemer med at overholde reglerne. Det viser aktindsigter ifølge Jyllands-Posten.

Der er sket mangelfuld dokumentation og brud på reglerne om journalføring, når kvinder har kontaktet og været til samtaler på Ringsted Sygehus.

Desuden er der eksempler på, at regionen i første omgang tilbageholder oplysninger for kvinder i såkaldte pakkeforløb om, at man ved en biopsi har konstateret kræft i deres bryster.

Samtidig kalder styrelsen en regional handlingsplan, der skal bidrage til at afsløre svigt, utilstrækkelig.

Den retter sig mod menige medarbejdere, men både tidligere sager i regionen og den aktuelle sag viser ifølge styrelsen, at det er ledelsen, den er gal med.

- Vi kan ikke genkende den udlægning, skriver Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, i en mail til Jyllands-Posten:

- Vi fortsætter det høje kvalitetsniveau, vi har i dag på undersøgelser og behandling. Kvinderne kan føle sig trygge.

arrow OVERBLIK: 2000 kvinder har fået mangelfulde kræfttjek
25. maj 2019 kl. 06:31 Opdateret: kl. 06:32
arrow Regioner vil sikre kræftundersøgelser efter skandalesag
25. maj 2019 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Medie: Fem personer sigtet efter brystkræft-skandale
24. maj 2019 kl. 09:28 Opdateret: kl. 09:28