14. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Statsrevisor bekymret over usikker pris på EU-agentur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsrevisor bekymret over usikker pris på EU-agentur

Regeringen har valgt bygningen, som lægemiddelagenturet skal ligge i, før det vides, om Danmark får agenturet.

Danmark - 14. november 2017 kl. 22:57
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er dristigt, at regeringen ikke har sikret sig, hvad prisen bliver for de danske skatteydere, hvis Danmark om få dage vinder Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Det mener formanden for Folketingets Statsrevisorer, Peder Larsen (SF), der udtaler sig til Jyllands-Posten.

- Det er bekymrende, at vi ikke ved, hvad det koster at ligge forrest i feltet, siger formanden for revisorerne, der overvåger forvaltningen af skatteydernes penge.

Danmark har udpeget Copenhagen Towers som den bygning, der skal huse lægemiddelagenturet og dets cirka 900 medarbejdere. Regeringen har lovet at betale huslejen i 20 år i et forsøg på at få agenturet til Danmark.

Men selve lejekontrakten laves først, når slaget om agenturet er afgjort. Det sætter Copenhagen Towers i en gunstig situation, pointerer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet over for Jyllands-Posten.

I september skrev Politiken, at regeringen regner med, at udgiften løber op i 1,7 milliarder kroner for de 20 år.

Folketingets Finansudvalg har allerede godkendt at bruge 49 millioner kroner på at reservere cirka 26.000 kvadratmeter i Copenhagen Towers, indtil det er besluttet, om agenturet bliver placeret i Danmark.

Foruden København har 18 andre byer lagt billet ind på at få agenturet, der skal have ny beliggenhed, da briterne er på vej ud af EU.

Ifølge Jyllands-Posten viser en aktindsigt fra Statsministeriet, at fire bygninger var i spil i slutfasen. Valget faldt dog på Copenhagen Towers, fordi det ifølge Bygningsstyrelsen er den eneste mulige lokation.

Bygningen skal nemlig leve op til krav om at være en ny bygning, der kan være klar til indflytning 1. april 2019, hvor brexit træder i kraft.