2. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Somalisk dreng slipper for udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Somalisk dreng slipper for udvisning

Vestre Landsret stadfæster byrettens dom på seks år for voldtægt i Gullestrup. Men udvisning gøres betinget.

Danmark - 17. juni 2013 kl. 17:35
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En nu 18-årig somalisk dreng skal stadig seks år i fængsel for blandt andet voldtægt i Gullestrup ved Herning, men han skal ikke udvises.

Det afgjorde Vestre Landsret mandag.

De seks års fængsel er en stadfæstelse af den straf, som Retten i Herning idømte den unge mand i august sidste år. Men landsretten har ændret byrettens beslutning om, at han skal udvises efter afsoning af straffen.

arrow Læs også: Cepos: Højesteret bør se på somalier i voldtægtssag

Udvisningen er nu gjort betinget. Det betyder, at han kan undgå udvisning, hvis han ikke begår ny kriminalitet i en prøvetid på to år efter løsladelsen.

Advokat Jeppe L. Jepsen, der er forsvarer for den 18-årige, er tilfreds med landsrettens dom om at gøre udvisningen betinget, hvilket blev afgjort med dommerstemmerne fire-to.

- Han har ikke nogen tilknytning til Somalia ud over sproget. Han har gået i skole i Danmark, og han har netop taget 9. klasses afgangseksamen, mens han har siddet fængslet. Det er kommet ham til gode, at han er velintegreret, siger Jeppe L. Jepsen til Ritzau.

Den unge mand er dømt for at have voldtaget en 10-årig pige i et skovområde ved en legeplads i Herning-forstaden Gullestrup. Det skete i november 2011, da han kun var 16 år.

Han blev også dømt for at have forsøgt at voldtage pigens veninde, men hun slap væk.

Under efterforskningen blev det desuden fastslået, at hans dna matchede et spor på et cigaretskod fundet i Herning, hvor en 17-årig pige blev forulempet seksuelt en måneds tid inden voldtægten i Gullestrup. Det blev han også dømt for.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?