28. maj 2020
Københavns Byret har torsdag afsagt dom i en sag, som moren til en 23-årig mand havde anlagt mod Kriminalforsorgen. (Arkiv)
Københavns Byret har torsdag afsagt dom i en sag, som moren til en 23-årig mand havde anlagt mod Kriminalforsorgen. (Arkiv)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søn døde efter ophold i Kolding Arrest - mor taber retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søn døde efter ophold i Kolding Arrest - mor taber retssag

Tre dommere i Københavns Byret afviser, at Kriminalforsorgen skal betale erstatning for 23-årigs død.

Danmark - 17. oktober 2019 kl. 13:40
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mor har torsdag tabt en retssag mod Kriminalforsorgen. Hun krævede erstatning, fordi hendes søn døde kort efter et ophold i Kolding Arrest, hvor han var blevet udsat for fængselsbetjentes magtanvendelse.

Ekrem Sahin døde for mere end otte år siden. Han blev 23 år.

Københavns Byret har imidlertid frifundet Kriminalforsorgen. Afgørelsen er på 71 sider og er truffet af tre dommere. Moren, Nermin Kalkan, havde krævet lidt over 100.000 kroner.

Ekrem Sahin var blevet indsat i Kolding Arrest, og her opstod 11. januar 2011 en situation, hvor fængselsbetjente brugte magt.

Den unge mand blev holdt fast og lagt i benlås. Han mistede bevidstheden og blev ført til Odense Universitetshospital. Efter tre dage i koma afgik han ved døden.

Forløbet har flere gange været undersøgt. Politiets efterforskning fik anklagemyndigheden til at konkludere, at betjentene ikke havde brugt unødig magt, og derfor skulle de ikke retsforfølges.

Specialisterne i Retslægerådet udtalte på et tidspunkt, at dødsårsagen var usikker, men at den mest sandsynlige forklaring var, at den ophidsede mand fik iltmangel, mens han lå på maven.

Morens advokat er Tobias Stadarfeld Jensen. Han har blandt andet hævdet, at fængselsbetjentene fejlede ved at lægge Ekrem Sahin i benlås, selv om han allerede havde håndjern på, har DR Trekanten tidligere rapporteret.

Dommen vil blive anket, oplyser advokaten til DR torsdag.

- Det var ikke nødvendigt at fastholde ham ned mod gulvet i næsten 20 minutter, siger Tobias Stadarfeld Jensen.

Kriminalforsorgen kalder sagen tragisk, men erklærer sig tilfreds med dommens resultat.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?