23. november 2017
I den årlige troværdighedsundersøgelse er 25 faggrupper rangeret på en skala fra et til fem, hvor fem er meget høj troværdighed, og et er meget lav troværdighed. Socialrådgiverne får 3,04
I den årlige troværdighedsundersøgelse er 25 faggrupper rangeret på en skala fra et til fem, hvor fem er meget høj troværdighed, og et er meget lav troværdighed. Socialrådgiverne får 3,04
Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialrådgivere halter bagefter på troværdigsbarometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialrådgivere halter bagefter på troværdigsbarometer

Socialrådgiverne er ansigtet på politikernes beslutninger, og det går ud over faggruppens troværdighed.

Danmark - 14. september 2017 kl. 07:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang er faggruppen socialrådgivere med på et troværdighedsbarometer, som måler befolkningens holdning til forskellige faggruppers troværdighed.

Men mens andre faggrupper i det offentlige, så som læger, jordemødre og politibetjente, ligger højt oppe på listen, ender socialrådgiverne på en 18.-plads.

Mads Bilstrup, der er formand for Region Nord i Dansk Socialrådgiverforening, peger på, at socialrådgivere er udfordret af, at de bliver ansigtet på lovgivningen, som er besluttet i Folketinget.

- Vi administrerer en lovgivning og træffer afgørelser om folks liv, deres sygdom og især deres økonomi. Dem der har været i kontakt med det sociale system har oplevet at få hjælp, men måske ikke den hjælp, de kunne ønske sig, siger Mads Bilstrup.

Han fremhæver, at økonomien for mange borgere er blevet mere presset de senere år.

Blandt andet er der blevet indført et loft over kontanthjælpen og den såkaldte 225-timers-regel, som betyder, at folk bliver trukket i ydelse, hvis de ikke har arbejdet mindst 225 timer det seneste år.

- Det kan være svært at forstå, hvorfor man skal have så få penge at leve for, og hvorfor det kan være så svært at få hjælp fra det sociale system, siger Mads Bilstrup.

- Og den frustration bliver direkte overført til socialrådgiverne, som primært sidder ude i de sociale forvaltninger.

I undersøgelsen er 25 faggrupper rangeret på en skala fra et til fem, hvor fem er meget høj troværdighed, og et er meget lav troværdighed. Socialrådgiverne får 3,04

Det er Epinion, som har lavet undersøgelsen af danskerne opfattelse af forskellige faggruppers troværdighed for Radius Kommunikation.

Den er udarbejdet på baggrund af svar fra 2037 repræsentativt udvalgte danskeres besvarelser i august.

Jordemødrene topper listen med 4,13 point, mens folketingspolitikere skraber bunden med 2,07 point.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk