15. juli 2019
Skatteminister Karsten Lauritzen er i gang med at rydde op, både i skattevæsnet i al almindelighed og i det, han betegner som "gakkede" afgifter.
Skatteminister Karsten Lauritzen er i gang med at rydde op, både i skattevæsnet i al almindelighed og i det, han betegner som "gakkede" afgifter.
Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med afgifter på tombola-bamser og snus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med afgifter på tombola-bamser og snus

Regeringen, DF og De Radikale er enige om en aftale, der skal lette afgifter for cirka 55 millioner kroner.

Opdateret 23. august 2018 kl. 15:34
Danmark - 23. august 2018 kl. 15:32
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har sammen med et flertal i Folketinget taget næste skridt i sin plan for at rydde ud i det, han betegner som "gakkede" afgifter.

Det er blandt andet afgifter på snus, kaffeerstatning, og sikringer til stærkstrømsanlæg, der sløjfes i en politisk aftale, som regeringen, DF og R er blevet enige om torsdag eftermiddag.

- Af historiske årsager har vi gennem årene haft afgifter på mange og til tider uforklarlige ting, siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

- For eksempel er der en afgift på vafler, man kan spise til sin is - og et fradrag for chokoladeovertrækket på isen. I min optik giver det ikke nogen mening. Derfor har der været et behov for at rydde op.

Nogle af afgifterne i aftalen fjernes helt. Andre rettes til, så de rammer færre. Eksempelvis bliver bundgrænsen for varegevinster hævet fra 250 til 750 kroner.

Dermed vil ejere af tombolaer ikke længere skulle betale afgift for de bamser, man kan vinde i eksempelvis tivolier.

Ifølge Skatteministeriet lempes der afgifter for cirka 55 millioner kroner. Det fremgår ikke, hvad den egentlig udgift ved lempelsen ventes at blive.

Kaffeerstatning, der nu slipper for afgift, blev brugt under Anden Verdenskrig. Produktet kendes i dag måske bedst fra tv-serien "Matador". Men det forhandles i nogle museumsbutikker.

En anden afgift der ryger, er afgiften på snus. Den giver slet ikke mening, fordi det er ulovligt at sælge snus i Danmark.

Også godkendte traktorer og påhængsvogne er på listen over ting og fænomener, der ikke længere skal afgiftsbelægges.

Grunden til, at Socialdemokratiet ikke er med i aftalen, er, at partiet ikke har været inviteret med til forhandlingerne, oplyser skatteordfører Jesper Petersen (S).