23. januar 2021
Overborgmester Frank Jensen ved Folketingets åbning på Christiansborg. (Arkivfoto).
Overborgmester Frank Jensen ved Folketingets åbning på Christiansborg. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skuffede partier vil ikke love støtte til Frank Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuffede partier vil ikke love støtte til Frank Jensen

Overborgmester rammes af nye beskyldninger om krænkelser. Flere partier vil ikke love støtte til Frank Jensen.

Danmark - 17. oktober 2020 kl. 12:13
Af Ritzau

Flere partier på Københavns Rådhus kan ikke love deres støtte til overborgmester Frank Jensen (S) efter nye beskyldninger om grænseoverskridende opførsel over for kvinder.

Det siger blandt andre socialborgmester Mie Nyegaard (R).

arrow Læs også: Overborgmester Frank Jensen indkalder til pressemøde

- Jeg er faktisk virkelig rystet. Jeg ville have håbet, at man havde lært lektien efter julefrokosten i 2011, så jeg er faktisk ret rystet, siger hun.

SF, Enhedslisten og Alternativet kalder på baggrund af Jyllands-Postens beskrivelse samstemmende Frank Jensens opførsel "uacceptabel".

To kvinder står lørdag i Jyllands-Posten frem med fortællinger om grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren, der før har været i søgelyset.

Frank Jensen, der er næstformand i Socialdemokratiet, har undskyldt, hvis kvinderne har "følt" sig krænket. Han mener, det er vigtigt at tale åbent om tingene, men har afvist at stille op til interview.

Mie Nyegaard vil ikke kommentere den del.

- Jeg tror, at når jeg siger, at man skal have en oprigtig undskyldning, så har jeg sagt, hvad jeg mener om den sag, siger hun.

Hun vil arbejde for at få et møde i stand, hvor gruppeformændene og borgmestrene kan tale om det.

De tre Frank Jensen-sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han var overborgmester og dermed øverste leder for tusindvis af ansatte. Sagen fra 2011 havde stor bevågenhed, men der blev ikke rejst en sag af forvaltningen.

Hun afviser at svare på, om De Radikale fortsat støtter Frank Jensen og vil pege på ham som overborgmester efter valget i 2021.

SF vil heller ikke tage stilling til, hvem de peger på på nuværende tidspunkt ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Det her er helt uacceptabelt, man skal kunne gå trygt på arbejde i Københavns Kommune - både som medarbejder og som politiker.

- Jeg er enormt overrasket over, at den her opførsel ser ud til at være fortsat. Jeg troede virkelig, at han havde lært noget af julefrokostsagen i 2011, siger hun.

Enhedslistens gruppeformand, Karina Vestergård Madsen, minder om, at meget kan ske under en konstituering efter valgnatten, men at det er Socialdemokratiet, der vælger partiets spidskandidat.

- Det er en helt uacceptabel opførsel og et ekstremt udtryk for magtmisbrug fra Frank Jensens side.

- Det er min og Enhedslistens forventning, at Socialdemokratiet kommer på banen nu. Det er dem, der har valgt Frank Jensen som deres overborgmester, siger hun.

Både SF, De Radikale og Enhedslisten håber på en "rigtig undskyldning".

Alternativet mener, at det er tydeligt, at der er er brug for et opgør med en "kultur, hvor magtmisbrug og seksuelt krænkende adfærd ikke har nogen synderlig konsekvens for krænkeren, men stor konsekvens for ofrene".

- Som overborgmester i København har man naturligvis et ekstra ansvar for at behandle alle med respekt og omtanke. De omtalte episoder er helt uacceptable, skriver kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en kommentar.

arrow Kritisk DSU-formand opfordres til at gå af - Frank Jensen liker
19. oktober 2020 kl. 10:59 Opdateret: kl. 11:13
arrow Ritt Bjerregaard: Svært at se Frank Jensen som en del af løsning
19. oktober 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 10:24
arrow Mette F. ser med stor alvor på anklager mod Frank Jensen
19. oktober 2020 kl. 09:02 Opdateret: kl. 09:04
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?