15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolepenge tilbage fra universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepenge tilbage fra universitet
Udenlandske studerende får penge tilbage til Københavns Universitet, selv om de ikke har gået der rent fysisk. Gebyret var ulovligt.
Opdateret 20. juni 2009 kl. 07:30
Danmark - 20. juni 2009 kl. 00:18
Af Ritzau
En gruppe udenlandske studerende skal have i alt 600.000 kroner i studieafgift tilbage af Københavns Universitet, selv om de ikke har været til stede på universitetet. Det skriver Politiken.

De 18 studerende gået på en såkaldt Erasmus Mundus-uddannelse, som Københavns Universitet går i spidsen for. De tog imidlertid uddannelsen, mens de opholdt sig andre steder, men måtte betale 3000 euro i studieafgift.

Andre studerende, som tog den samme to-årige master uddannelse i København, skulle ikke betale noget, fordi det er gratis at gå på universitetet i Danmark. En italiensk student klagede over forskelsbehandlingen og fik medhold hos EU-Kommissionen. Det afgørende er, om uddannelsen er gratis, ikke hvor den gennemføres.

Uddannelsen, Sustainable Forest and Nature Management, kan tages ved forskellige universiteter, men altså med København i spidsen.

Tidligere har universitetet betalt gebyrer tilbage en omkring 20 andre studerende på tilsvarende vis. Aarhus Universitet har været ude i samme ulovlige opkrævning, som måtte refunderes, skriver Politiken.
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?