4. juni 2020
Skolereformen skal efter planen gøre eleverne i folkeskolen dygtigere. Flere timer i dansk og matematik skal blandt andet udvikle eleverne. (Arkivfoto)
Skolereformen skal efter planen gøre eleverne i folkeskolen dygtigere. Flere timer i dansk og matematik skal blandt andet udvikle eleverne. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleledere vil give omstridt reform mere tid til at virke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleledere vil give omstridt reform mere tid til at virke

Indtil videre er det gået fint med at implementere skolereformen, mener Skolelederforeningen.

Danmark - 18. januar 2020 kl. 09:46
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen grund til at lade alarmklokkerne ringe endnu, selv om en ny rapport viser, at skolereformen fra 2014 ikke har gjort eleverne dygtigere som planlagt.

Skolereformen skal blot have mere tid til at blive ordentligt implementeret, lyder det fra Skolelederforeningen.

- Når vi ser på, hvor mange ting vi har skullet implementere på relativt kort tid, så synes jeg egentlig, at det er meget godt, at vi er der, hvor det ligger ret stabilt.

- Jeg synes bestemt, at skolelederne, lærerne og pædagogerne har gjort et rigtig stort stykke arbejde med at lykkes med alle de elementer, der er i reformen. Men vi har simpelthen brug for noget mere tid, siger foreningens næstformand, Dorte Andreas.

Skolereformen skal efter planen gøre eleverne i folkeskolen dygtigere. Flere timer i dansk og matematik skal blandt andet udvikle eleverne.

Men reformen har altså endnu ikke kastet de store resultater af sig, viser rapporten fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive.

Ifølge Vive kan en af grundene være, at det tager 5-15 år, før en skolereform reelt er gennemført.

Netop det forhold peger Dorte Andreas også på. Derfor understreger hun, at tålmodighed med resultaterne er vigtigt.

- Det handler om at give det tid og være opmærksomme på, om der er noget, der skal justeres. Giv os mere tid til stille og roligt at arbejde med at få udviklet skolen, siger Dorte Andreas.

Ifølge Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, giver rapporten grund til at stoppe op og kigge på, hvordan skolerne i fremtiden kan blive bedre.

Han peger på, at der eksempelvis skal gøres noget ved kvaliteten af undervisningen i skolerne.

- Der er ingen grund til at fortsætte med at give eleverne frygtelig mange timer, hvis ikke der er kvalitet i de timer. Vi skal tage det alvorligt, at det er kvaliteten af timerne, der er afgørende.

- Og det skal vi jo ikke vente med, for det handler også om de børn, der går i skole i dag. Deres skolegang bliver ikke ændret om 10-15 år. Det er nu, at vi skal sørge for, at der er en god skole til de elever, siger Anders Bondo Christensen.

Aftalen om folkeskolereformen blev indgået i 2013 af den daværende regering - Socialdemokratiet, SF og De Radikale - samt Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative.

arrow Læs også: FAKTA: Reform har foreløbig haft en begrænset effekt
arrow FAKTA: Skolereform skulle give dygtigere elever
17. januar 2020 kl. 22:29 Opdateret: kl. 22:30
arrow Rapport: Elever er ikke blevet dygtigere af folkeskolereform
17. januar 2020 kl. 21:28 Opdateret: kl. 21:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?