15. januar 2021
Skattestyrelsen blev klokken 22.15 tirsdag ramt af en eksplosion. To rengøringsfolk befandt sig inde i bygningen på Østerbro i København, men de kom ikke til skade.
Skattestyrelsen blev klokken 22.15 tirsdag ramt af en eksplosion. To rengøringsfolk befandt sig inde i bygningen på Østerbro i København, men de kom ikke til skade.
Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skattechef: Ansatte bliver truet - men angreb er i anden liga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattechef: Ansatte bliver truet - men angreb er i anden liga

Skattestyrelsen modtager trusler, men ingen har været på et niveau, som kunne kobles til eksplosion.

Danmark - 07. august 2019 kl. 13:10
Af Ritzau

Det sker indimellem, at ansatte fra Skattestyrelsen modtager ubehagelige beskeder eller bliver truet, men det har ikke været på et niveau, som kunne pege i retning af en eksplosion.

Det fortæller Merete Agergaard, der er direktør for Skattestyrelsen, efter at styrelsens bygning på Østerbro i København tirsdag aften blev ramt af en eksplosion.

arrow Læs også: Politi efterlyser vidner til bil i tid omkring eksplosion

- Vi oplever fra tid til anden, at nogen er vrede på os og truer en medarbejder verbalt eller sender ubehagelige beskeder.

- Men vi har mig bekendt aldrig nogensinde modtaget trusler, der ville kunne kobles med den eksplosion, der skete i går (tirsdag, red.), siger Merete Agergaard.

Truslerne kan for eksempel være fra folk, der er utilfredse med den skat, de skal betale.

Stort set samtlige ruder langs Skattestyrelsens facade er knust efter eksplosionen, der skete tirsdag omkring klokken 22.15.

- Jeg synes, at det er væmmeligt. Det er en meget voldsom eksplosion, som har ødelagt hele indgangspartiet til styrelsen. Det er forfærdeligt, siger Merete Agergaard.

Politiet og statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt eksplosionen en bevidst handling, men der er ikke foretaget nogen anholdelser.

Merete Agergaard fortæller, at der ikke er overvågningskameraer omkring bygningen, der vil kunne hjælpe politiet i efterforskningen.

Hun har ikke gjort sig tanker om, hvorvidt motivet til eksplosionen er at ramme Skattestyrelsen, der har som opgave at sikre, at borgere og virksomheder betaler deres skat.

- Jeg spekulerer ikke i det. Jeg afventer, hvad politiet kommer frem til i deres efterforskning, så jeg har simpelthen ikke haft fantasi til at forestille mig noget, siger hun.

Der befandt sig ifølge Merete Agergaard to rengøringsfolk i bygningen, da eksplosionen ramte.

Skattestyrelsens bygning på Østerbro huser til dagligt i underkanten af 1000 ansatte. De er blevet opfordret til at arbejde hjemme onsdag.

Merete Agergaard forventer, at de vil kunne gå på arbejde som normalt torsdag.

Hun anerkender, at der er en opgave med at sikre, at de ansatte føler sig trygge, og styrelsen er i tæt dialog med politiet om sikkerheden.

Det kan være en mulighed at skærpe sikkerheden omkring bygningen.

- Vi har kompetente folk, der tager sig af sikkerheden. Men det er klart, at når der sker noget som det her, ser man på, om alt er, som det skal være, siger Merete Agergaard.

Hos HK Stat, der har omkring 150 medlemmer i den bygning, der blev ramt af eksplosionen, ser næstformand Peter Raben ikke anledning til at skærpe sikkerheden.

Han fremhæver, at der de seneste år er indført en række foranstaltninger.

Blandt andet at borgere skal have aftale for at kunne komme ind i skattemyndighedernes bygninger samt metaldetektorer ved indgange og alarmknapper i alle rum.

- Det er svært at forestille sig, at man kunne gardere sig mod eksplosionen tirsdag aften.

- Man kan ikke spærre af i flere hundrede meters afstand fra et skattecenter. Som offentligt ansatte har vi ikke nogen interesse i en total overvågnings- og politistat, siger Peter Raben.

arrow Svensk politi henviser til kollegerne i Danmark i bombesag
16. august 2019 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
arrow Eksplosionsmistænkt svensker udleveres til Danmark
16. august 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:24
arrow Svensker mistænkt for eksplosion skjuler ansigtet i retten
16. august 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:02
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?