26. maj 2020
I en seks år gammel sag om et drabsforsøg på åben gade er en 28-årig mand fredag blevet varetægtsfængslet af en dommer i København. (Arkivfoto)
I en seks år gammel sag om et drabsforsøg på åben gade er en 28-årig mand fredag blevet varetægtsfængslet af en dommer i København. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtelse: Tre mænd affyrede 30 skud og ramte mand i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtelse: Tre mænd affyrede 30 skud og ramte mand i hovedet

En dommer har fængslet en tredje mand i en sag om et seks år gammelt drabsforsøg i København.

Danmark - 20. september 2019 kl. 16:13
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en seks år gammel sag om et drabsforsøg på åben gade er en 28-årig mand fredag blevet varetægtsfængslet af en dommer i København.

Manden er sigtet for at have deltaget, da en dengang 19-årig mand blev skudt i hovedet 11. april 2013 på Lundtoftegade på Nørrebro i København.

I alt blev der affyret mindst 30 skud.

Skudofferet overlevede mirakuløst.

Den sigtede nægter sig skyldig.

To andre mænd har siden mandag siddet fængslet i sagen. De er 29 og 38 år. Den tredje sad i forvejen varetægtsfængslet i en anden sag, hvilket er grunden til, at han blev fremstillet fredag.

De tre mænd er sigtet for i forening og efter fælles forudgående aftale at have affyret mindst 30 skud og i den forbindelse at have ramt den 19-årige.

Tilbage i 2013 - efter næsten tre måneders efterforskning i sagen - oplyste politiet, at man sigtede to mænd, der dengang var 22 og 32 år gamle. I den forbindelse blev det oplyst, at de to mænd var fra banden Brothas.

Men mændene blev løsladt igen, og sigtelserne blev frafaldet på grund af manglende beviser. Nye tekniske beviser og afhøringer har dog styrket mistanken, og derfor blev de to anholdt igen.

Efter skuddene i 2013 kom det frem, at det 19-årige offer bar skudsikker vest og en walkie-talkie. Derfor mente politiet, at han var ude på en slags vagttjeneste, da han blev skudt.

På det tidspunkt havde der været flere skyderier i området, og nogle af sagerne blev knyttet til et opgør om hashhandel.

Efter skyderiet 11. april 2013 flygtede fire mænd i en sort Audi stationcar, som kort efter blev fundet i brand på en parkeringsplads i Søborg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?