21. august 2019
Søndag er en 26-årig mand blevet fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten ved Københavns Byret. Han er sigtet for hjemmerøveri og drab på 81-årig kvinde. (Arkivfoto)
Søndag er en 26-årig mand blevet fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten ved Københavns Byret. Han er sigtet for hjemmerøveri og drab på 81-årig kvinde. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtelse: Hjemmerøver dræbte 81-årig og misbrugte dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtelse: Hjemmerøver dræbte 81-årig og misbrugte dankort

En 26-årig mand er anholdt i sagen. Han er sigtet for manddrab og røveri, men nægter sig skyldig.

Danmark - 10. marts 2019 kl. 09:32
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sin lejlighed i en mindre boligblok på Østerbro i København blev en 81-årig kvinde fredag fundet død.

En 26-årig mand er anholdt. Søndag formiddag er han blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt. Han blev ført ind i retslokalet iført mørkeblå bukser og en T-shirt tilhørende Københavns Politi.

Manden er sigtet for manddrab og røveri af særlig farlig karakter.

Københavns Politi mener, at kvinden er blevet dræbt i sin lejlighed, som den 26-årige fik adgang til, efter at han havde franarret hende en nøgle.

Derefter forlod han angiveligt lejligheden med et visa dankort og et mastercard, som han efterfølgende foretog flere køb med.

Ifølge politiet skete drabet i tidsrummet mellem klokken 11 og 20.50 torsdag.

Det kom ikke frem under retsmødet, hvad politiet mener, der er sket i lejligheden i forbindelse med røveriet. Dommeren valgte nemlig, at lukke dørene af hensyn til efterforskningen.

Efterforskningsleder Brian Belling har til Ritzau oplyst, at politiet har en teori om, hvordan kvinden er død. Men den vil han ikke ud med endnu, da den ikke er bekræftet.

- Der var ligsyn i går (lørdag, red.), og der skal være obduktion senere i dag (søndag, red.). Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere lige nu, lyder det fra Brian Belling.

Det var pårørende til kvinden, der fredag kontaktede politiet. De var bekymrede over, at de ikke kunne komme i kontakt med hende. I lejligheden lå kvinden død.

Brian Belling fortæller, at det er politiets efterforskning, som har ført til anholdelsen af den 26-årige. Men hvad der mere konkret peger i retning af ham, vil efterforskningslederen ikke ud med.

Forud for søndagens retsmøde har manden ikke udtalt sig til politiet. Under retsmødet fortalte forsvareren, inden dørene blev lukket, at den 26-årige nægter sig skyldig.

Inden dørene blev lukket bestemte dommeren, at det indtil videre er forbudt at afsløre identiteten på den dræbte. Han nedlagde et såkaldt navneforbud af hensyn til kvindens pårørende.

I grundlovsforhøret valgte dommeren at følge anklagerens krav om at varetægtsfængsle den 26-årige mand i knap fire uger.