3. juni 2020
Svend Lings blev anmeldt til politiet af Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at det kom frem, at Lings havde offentliggjort en selvmordsmanual på internettet. (Arkivfoto)
Svend Lings blev anmeldt til politiet af Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at det kom frem, at Lings havde offentliggjort en selvmordsmanual på internettet. (Arkivfoto)
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvmordslæge får stadig henvendelser hver eneste dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvmordslæge får stadig henvendelser hver eneste dag

Højesteret indleder sagen mod den pensionerede læge Svend Lings, der kæmper for retten til aktiv dødshjælp.

Opdateret 16. september 2019 kl. 04:32
Danmark - 16. september 2019 kl. 04:30
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vælter fortsat ind med henvendelser til den pensionerede læge Svend Lings, der i både by- og landsret er blevet kendt skyldig i at have medvirket til selvmord.

Det fortæller 77-årige Svend Lings forud for, at Højesteret mandag behandler hans sag.

arrow Læs også: Svend Lings er villig til at gå i fængsel for sin sag

- Folk kontakter mig hver dag. Det er mindst én person om dagen, men andre dage er der fire til fem samme dag. Der er tale om syge mennesker, og langt de fleste har kræft eller meget dårlige lunger.

Svend Lings blev anmeldt til politiet af Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at det kom frem, at han havde offentliggjort en selvmordsmanual på internettet.

Her beskrev han forskellige medicinske præparater, der i de rette doser kan bruges til at tage sit eget liv.

- Nogen af dem, der ringer, kan ikke selv bruge internettet. Det kan eksempelvis være, hvis de er så syge, at de ryster for meget på hænderne. Så rådgiver jeg dem, så godt jeg kan uden at gå i detaljer. For det må jeg ikke.

Ved Retten i Svendborg blev Lings idømt 40 dages betinget fængsel, mens landsretten takserede hans gerninger til 60 dages betinget fængsel.

I landsretten anklagede han politikerne for at være ude af trit med befolkningens ønske i forhold til at lovliggøre aktiv dødshjælp.

Den kritik gentager han nu.

- Jeg mener, at samfundet svigter de allersvageste, som ligger og lider. Nogle lider i flere år, og politikerne er ligeglade med dem. Jeg mener ikke, at det er demokratisk værdigt, siger Svend Lings.

Det kræver en særlig tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, hvis sager skal ende i Højesteret. Det sker i sager, hvor der er noget principielt på spil.

Svend Lings mener, at han blot har gjort brug af sin ytringsfrihed.

- Og så kan man også spørge sig selv om, hvor meget der skal til, før man kan sige, at der er tale om medvirken til selvmord.

- Skal man køre personen til et højhus og følge vedkommende derop, eller er det nok at fortælle folk, hvordan de skal gøre, spørger Svend Lings.

Højesteret afsiger ikke dom mandag.

arrow Læger vil smide selvmordslæge ud af det gode selskab
23. september 2019 kl. 13:31 Opdateret: kl. 13:32
arrow Overblik: Aktiv dødshjælp - assisteret selvmord
23. september 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:48
arrow Højesteret dømmer pensioneret læge for selvmordshjælp
23. september 2019 kl. 12:12 Opdateret: kl. 12:14
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?