5. april 2020
Vandet i Storåen er gået over sine bredder og oversvømmet et større område.
gallery icon

Se billedserie

Vandet i Storåen er gået over sine bredder og oversvømmet et større område.
Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: voldsom regn truer husejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: voldsom regn truer husejere
Opdateret 18. februar 2020 kl. 10:20
Danmark - 18. februar 2020 kl. 10:09
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Voldsom meget regn i både januar og februar har nærmest druknet store dele af Midt- og Sønderjylland. I Holstebro, Horsens, Silkeborg, Vejle, Varde, Grindste og Kolding er åer og vandløb gået over deres bredder og har skabt store oversvømmelser.

Beredskab har de sidste dage kæmpet med at lede vandet væk. Ikke alle steder er det lykkedes, og hus- og haveejere står med store oversvømmelser i deres huse og haver.

Selv om det også har regnet voldsomt på Sjælland, har man ikke her de samme udfordringer med nedbør. Det oplyser vagtchefer i tre Sjællandske politikredse.

- Vi har ikke fået nogle meldinger om, oversvømmelser eller andre gener som følge af den meget regn, lyder det samstemmende fra politiet i Nordsjælland, Sydsjælland og Midtsjælland.

Top 3 over vådeste februar
2002: 109 mm
1990: 92 mm
1958: 91 mm

Normalt er februar en af de tørreste måneder på året. Nedbørs-gennemsnittet er på 43 milimeter, men allerede nu har vi passeret 74 mm og nogle steder er der faldet langt over 100 mm. I Billund topper man med 132,9 mm, oplyser DMI.

- Det er voldsomt meget for en normalt relativt tør måned, og i øvrigt en periode, hvor der næsten ikke sker nogen fordampning. Den tidligere rekord for mest nedbør i februar lyder på 109 mm i 2002. Den rekord kan godt blive udfordret i år, hvis det ustadige vejr fortsætter," siger klimatolog Mikael Scharling.

For resten af februar ser det ud til, at vejet fortsat vil blive blæsende og vådt. Faktisk kan der falde yderligere 50 milimeter, inden vinteren slutter, og vi tager fat på den første forårsmåned.