23. juni 2021
Den spanske ferieø Mallorca er et af de feriemål, hvortil rejser kan blive tilladt fra lørdag. (Arkivfoto)
Den spanske ferieø Mallorca er et af de feriemål, hvortil rejser kan blive tilladt fra lørdag. (Arkivfoto)
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kan charterflyene lette mod syden igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Så kan charterflyene lette mod syden igen

Karantænefri rejser til Mallorca kan stå lige for døren. Lempeligere krav til smitteniveau i europæiske lande kan åbne for flere ferierejser. Branchen er klar.

Danmark - 14. maj 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Fredag bliver det nemmere for rejselystne danskere at komme på ferie i Europa uden at skulle i coronakarantæne efter hjemkomst.

Udenrigsministeriet lemper fredag sine krav til, hvor højt et smittetryk der må være i et land eller område, før ikke-nødvendige rejser dertil frarådes, og man skal gå i karantæne ved hjemkomst.

De opdaterede rejsevejledninger træder i kraft lørdag.

Allerede her forventer rejseselskabet Spies at sende et fly fyldt med danske turister afsted til den spanske ferieø Mallorca.

Administrerende direktør Jan Vendelbo glæder sig over udsigterne til at få et turistfly på vingerne for første gang i 218 dage.

- Jeg kan næsten ikke udtrykke, hvor glad jeg er for det, som nu sker: At vi kan komme i gang igen, siger han.

Udenrigsministeriet har frem til fredag frarådet ikke-nødvendige rejser til hele verden. Til en række lande frarådes samtlige rejser.

Med Udenrigsministeriets egne ord er verdenskortet blevet farvet orange. Det er den farvekode, ministeriet giver til lande, hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes.

Men med rejsegenåbningens fase tre, der træder i kraft fredag, kan flere lande og områder blive farvet gule.

I gule lande skal man ifølge ministeriet blot være ekstra opmærksom.

Med smittetallene per 13. maj ser det ud til, at blandt andet Mallorca og hele Portugal kan blive gule på Udenrigsministeriets kort.

Især førstnævnte er der stor interesse for hos Spies, og ifølge Jan Vendelbo er der solgt mange billetter dertil i løbet af ugen.

- Vores afgange fra København blev udsolgt i sidste weekend, da de her tal kom frem, og vores afgange fra Billund blev næsten også udsolgt. Vi måtte sætte et større fly ind i København for at kunne levere til det behov, der findes lige nu, siger han.

Brancheorganisationen Rejsearrangører i Danmark forventer, at rejsemål som Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Madeira og Malta nu bliver tilgængelige.

I de kommende uger forventes også Grækenland at åbne.

Hos Bravo Tours siger administrerende direktør Peder Hornshøj, at den nye rejsevejledning bliver en stor - positiv - omvæltning.

- Der har været mange uklarheder, men det er der lige pludselig ikke længere. Vi har faktisk haft temmelig travlt med at sælge rejser, men nu tror jeg, at vi får endnu mere travlt, siger han.

Bravo Tours har planer om at sende det første charterfly 21. maj fra Billund til Kreta, hvis det er blevet muligt. Flyet er udsolgt.

Hos Apollo Rejser er første afgang 27. maj til den spanske ferieø Fuerteventura - om alt går vel, siger Glenn Bisgaard.

- Vi følger selvfølgelig smittetallene nøje, siger han.

Først i den såkaldte fase 4 fra 26. juni er rejserne ikke afhængige af smittetal, fordi EU så forventes at have et fælles coronapas klar.

Herefter kan man rejse frit i EU, hvis man er færdigvaccineret, har haft corona for nylig eller har en frisk, negativ coronatest.

- Det vil give nogle helt andre forudsætninger for at rejse, siger Glenn Bisgaard.

Hos TUI har de første charterafgang siden oktober, når der efter planen letter et fly til Mallorca 21. maj. De første afgange til Grækenland forventes i starten af juni.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?