14. maj 2021
Siden midten af marts har DSB's kunder skullet skaffe sig en gratis pladsbillet for at rejse med DSB's InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog. Med det ophævede pladskrav kommer kunderne igen til at skulle betale et sted mellem 10 og 30 kroner, hvis de ønsker en pladsbillet i togene. (Arkivfoto).
Siden midten af marts har DSB's kunder skullet skaffe sig en gratis pladsbillet for at rejse med DSB's InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog. Med det ophævede pladskrav kommer kunderne igen til at skulle betale et sted mellem 10 og 30 kroner, hvis de ønsker en pladsbillet i togene. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF går imod DSB: Vil have genindført krav om pladsbillet i tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF går imod DSB: Vil have genindført krav om pladsbillet i tog

SF og De Konservative undres over, at DSB har fjernet krav om pladsbillet. Minister vil følge udviklingen.

Danmark - 05. august 2020 kl. 12:06
Af Ritzau

DSB har onsdag valgt at ophæve kravet om pladsbillet i sine tog, efter at Sundhedsstyrelsen har ændret anbefalingen for brugen af mundbind.

Nu anbefales det at bruge mundbind i den kollektive trafik, når der er trængsel og ikke kan holdes afstand.

Men det droppede pladskrav er "utidigt" af togselskabet, mener SF's transportordfører, Anne Valentina Berthelsen.

- Hvis alle havde mundbind på, når de kørte med bus og tog, var kravet om pladsbillet måske overflødigt.

- Men anbefalingen om mundbind er foreløbig kun en anbefaling, og det er indtil videre alt for få danskere, som har taget den til sig, skriver hun på Facebook.

Siden midten af marts har DSB's kunder skullet skaffe sig en gratis pladsbillet for at rejse med DSB's InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog.

Med det ophævede pladskrav kommer kunderne igen til at skulle betale et sted mellem 10 og 30 kroner, hvis de ønsker en pladsbillet i togene.

Også Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative, stiller sig på Twitter uforstående over for DSB's beslutning.

- Derfor spørger jeg nu ministeren om, hvorvidt dette er sundhedsmyndighedernes anbefaling - og hvordan DSB vil sikre mod overfyldte tog, hvor borgerne ikke kan holde afstand, skriver han på Twitter.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger i en skriftlig kommentar, at han nøje vil følge, om anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen overholdes.

- Og hvis anbefalingerne om mundbind ikke bliver fulgt i højere grad, end vi har set indtil nu, kan jeg ikke udelukke, at der bliver brug for andre restriktioner igen, skriver han.

Ifølge Anne Valentina Berthelsen (SF) bør der som minimum fortsat være krav om pladsbillet for at sikre afstand i den kollektive transport.

- Måske vi i virkeligheden burde have krav om både pladsbillet og mundbind i øjeblikket?, skriver transportordføreren på Facebook.

DSB oplyser, at selskabets forventning er, at kunderne læner sig op ad myndighedernes anbefaling.

Det fjernede pladskrav kan blive problematisk i forhold til smittespredning, lyder det fra Søren Riis Paludan, professor i virologi ved Aarhus Universitet.

Han understreger imidlertid, at det hele afhænger af, om det bliver normalt at tage mundbind på i togene.

- For hvis det gør det, så synes jeg, det er fint nok. Hvis ikke det gør, er det selvfølgelig mere problematisk.

- Der er i så fald risiko for, at der kan komme en øget smittespredning, siger han.

arrow Læs også: Se video: Sådan virker mundbind
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?