16. oktober 2021
Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet efter de afsluttede regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg. Her stod det klart, at børnene i Sjælsmark skal flyttes til nyt udrejsecenter med bedre forhold.
Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet efter de afsluttede regeringsforhandlinger i Landstingssalen på Christiansborg. Her stod det klart, at børnene i Sjælsmark skal flyttes til nyt udrejsecenter med bedre forhold.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Uklart hvor nyt udrejsecenter skal være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Uklart hvor nyt udrejsecenter skal være

Den nye regeringsaftale holder sig inden for konventionerne, oplyser Institut for Menneskerettigheder.

Opdateret 26. juni 2019 kl. 13:46
Danmark - 26. juni 2019 kl. 13:34
Af Ritzau

Børnene i Sjælsmark Udrejsecenter skal ud af Sjælsmark og have et bedre liv. Det stod klart, efter de røde partier afsluttede deres regeringsforhandlinger sent tirsdag.

Men hvordan, det skal ske, er fortsat uvist.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

- Vi har ikke nogen konkret placering. Men vi holder fast i et udrejsecenter for familier, der har fået afslag på ophold.

- Det er ingen hemmelighed, at Sjælsmark ligger op ad et øvelsesterræn, hvor der bliver skudt med krudt og kugler. Det er ikke det mest hensigtsmæssige, og derfor vi vil gerne undersøge muligheden for et andet center, siger integrations- og udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S).

Hos Red Barnet er man glade for, at børnene skal ud af Sjælsmark. Samtidig holder man øje med, hvordan et nyt udrejsecenter udformer sig.

- Der er ingen tvivl om, at det mest optimale vil være, hvis børnene kom helt ud af centeret og boede i noget, der minder om et almindelig børneliv.

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan det center konkret bliver, og også om børnene kommer ud i almindelige folkeskoler, for det har de behov for, siger generalsekretær i Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen.

I den nye regeringsaftale mellem S, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre står der, at "det nye udrejsecenter skal indrettes efter anbefalingerne fra Røde Kors og Ombudsmandens rapport vedrørende forholdene på Sjælsmark".

- De anbefaler blandt vuggestue til alle børnene, bedre klubtilbud og at børnene ikke bliver brugt som tolke. Det er også vores politik i Socialdemokratiet, siger Mattias Tesfaye (S).

Tidligere har Institut for Menneskerettigheder kritiseret den afgående regerings politik på udlændingeområdet, da det var i strid med konventionerne. Her er man positive efter at have set den nye regeringsaftale.

- Vi er glade for, at man vil holde sig inden for de internationale konventioner, og at man, blandt andet på udlændingeområdet vil arbejde med forhold, som vi har været kritiske over for.

- Vi ser frem til at have en god dialog også med den nye regering, siger Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?